Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σερβία: 238 νέα κρούσματα και 5 νεκροί την τελευταία μέρα

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Σερβία ανέρχονται, συνολικά, σε 3105 εκ των οποίων τα 238 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Πέντε ασθενείς κατέληξαν από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα και έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφτασε τους 71.

Στα νοσοκομεία αναφοράς και στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές νοσηλεύονται 2107 ασθενείς. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται 136 ασθενείς των οποίων η αναπνοή υποστηρίζεται μηχανικά. Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί για κορωνοϊό 14240 άτομα.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της νόσου με δεδομένο ότι η επιδημία θα φτάσει στο αποκορύφωμα της. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η Σερβία θα μπορέσει να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αρχίσουν να ανακαλούνται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας το σαββατοκύριακο

Η κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επιβληθεί γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 17:00 σήμερα το απόγευμα μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πόλη Νις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί και το μέτρο της γενικής απαγόρευσης και του αποκλεισμού του Βελιγραδίου και άλλων πόλεων για μεγαλύτερο διάστημα, εφόσον την ερχόμενη εβδομάδα δεν παρουσιάσει φθίνουσα πορεία η καμπύλη των νέων κρουσμάτων.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πόλη Νις, απέφυγε να απαντήσει αν υποβλήθηκε σε εξετάσεις για κορωνοϊό με δεδομένο ότι ο πρωτότοκος γιος του Ντανίλο βρέθηκε θετικός και εισήχθη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Επιτέθηκε μάλιστα στον δημοσιογράφο που υπέβαλε την ερώτηση χαρακτηρίζοντας υποκρισία το ενδιαφέρον για την υγεία του.

Tags
Back to top button