Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης εξέδωσε η Τουρκία: "Η Κωνσταντινούπολη θα ισοπεδωθεί - Ποια τα σημεία εκκένωσης - Πώς θα την εγκαταλείψουν οι πολίτες προς Ανατολία"

Κύρια θέματα, Φάκελος Τουρκία • 27/04/2021 - 16:22
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης εξέδωσε η Τουρκία: "Η Κωνσταντινούπολη θα ισοπεδωθεί - Ποια τα σημεία εκκένωσης - Πώς θα την εγκαταλείψουν οι πολίτες προς Ανατολία"

"Θα εγκαταλείψετε με κάθε μέσο την Κωνσταντινούπολη - Τρένα, πλοία, αεροπλάνα"

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

“Oι προετοιμασίες έχουν γίνει. Τα πλοία θα περιμένουν στον Βόσπορο για την εκκένωση χιλιάδων Τούρκων πολιτών”.

Για πρώτη φορά, και επίσημα πλέον, η τουρκική ηγεσία εξέδωσε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εκκένωση της Κωνσταντινούπολης από εκατ. πολίτες με κάθε μέσο:

Τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία, πλοία ακόμη και θαλάσσια ταξί ή περιπολικά της ακτοφυλακής.

Το σχέδιο είναι τόσο λεπτομερέστατο που προξενεί σίγουρα ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί στην Κωνσταντινούπολη. 

Επίσημα οι Τούρκοι μιλούν για σεισμό, 7,5 ρίχτερ που θα ισοπεδώσει σύντομα την πόλη. Ανεπίσημα το ίδιο σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και σε περίπτωση πολέμου.

Πάντως το τουρκικό σχέδιο προβλέπει εσωτερική μετανάστευση με ότι αυτό σημαίνει…

Άγκυρα: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης – Πώς θα εκκενωθεί η Κωνσταντινούπολη

“Σε περίπτωση πιθανού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, εκπονήθηκε ένα λεπτομερέστατο σχέδιο δράσης υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης, τα πλοία θα περιμένουν στον Βόσπορο για να εκκενωθούν χιλιάδες πολίτες της Κωνσταντινούπολης.

Τα πλοία θα είναι χωρισμένα σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα θα έχει δέσει στο λιμάνι ενώ η δεύτερη ομάδα θα βρίσκεται στα ανοιχτά.

Θα βρίσκονται εκεί και θα περιμένουν. Θα έχουν μόνο μια αποστολή, να μαζέψουν τους χιλιάδες κατοίκους και να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή.

Η Κωνσταντινούπολη έχει 16 εκατ. κατοίκους.

Στο σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί συμμετέχει η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής, η AFAD, η διοίκηση της Κωνσταντινούπολης καθώς και άλλοι θεσμοί.

Ο Συνταγματάρχης Metin Günal της Στρατοχωροφυλακής ανέφερε:

“Τα θύματα που θέλουν να επιστρέψουν στις πόλεις καταγωγής θα μεταφερθούν  στις περιοχές που έχουν οριστεί για την εκκένωση και θα φύγουν με κάθε μέσο από αέρος, μέσω θαλάσσης ακόμη και μέσω τρένων.

Έχουν οριστεί 23 περιοχές εκκένωσης στην Κωνσταντινούπολη

Τα πλοία θα είναι έτοιμα για περισυλλογή των κατοίκων και εκκένωση.

Θαλάσσια λεωφορεία, βάρκες, ακτοπλοϊκές γραμμές και πλοία που ανήκουν στην ακτοπλοϊκή δύναμη ασφάλειας καθώς και θαλάσσια οχήματα της Διοίκησης Ακτοφυλακής θα χρησιμοποιηθούν για την εκκένωση.

6 σημεία έχουν οριστεί για εκκένωση από την θάλασσα

Οι πολίτες θα μεταφερθούν σε αυτά τα σημεία με οχήματα και μετά θα μεταφερθούν εκτός Κωνσταντινούπολης με πλοία.

Για τα νησιά, καθορίστηκαν μια προβλήτα και 5 περιοχές με ανώτατο όριο πολιτών. Αυτές είναι η προβλήτα πορθμείων Sirkeci, ο τερματικός σταθμός θαλάσσιων λεωφορείων Yenikapı, η προβλήτα φέρι μποτ Pendik, η προβλήτα İstinye, η προβλήτα φεριμπότ Harem και τα λιμάνια Zeytinburnu Zeyport.

Εκκένωση μέσω σιδηροδρομικών σταθμών

Η εκκένωση δεν θα συμβεί μόνο από την θάλασσα.

Έχουν οριστεί 3 σημεία εκκένωσης ώστε να μπορέσουν να φύγουν οι πολίτες από την πόλη.

Τα σημεία αυτά είναι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Yeşilköy, Halkalı και Tuzla.

Σημεία εκκένωσης σε δρόμους

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην διαδικασία εκκένωσης θα διαδραματίσουν οι λεωφόροι.

Οι τερματικοί σταθμοί λεωφορείων Esenler, Alibeyköy, Samandıra και Harem θα αποτελέσουν την έξοδο κινδύνου.

Και αεροδρόμια στον σχεδιασμό

Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθούν και τα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης, Atatürk και Sabiha Gökçen για την εκκένωση των πολιτών.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.

Που θα σταλούν οι πολίτες μετά την Κωνσταντινούπολη;

Oι πολίτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα θα σταλεί σε Μπαλίκεσιρ, Εσκισεχίρ, Άγκυρα, Μαγνησία Μ. Ασίας, Σμύρνη, Αφιόν Καραχισάρ, Ικόνιο, Αττάλεια, Ντενιζλί, Σαμψούντα και Καισάρεια.

Όσοι θέλουν θα επιστρέψουν στις πόλεις καταγωγής.

Η δεύτερη ομάδα θα σταλεί σε Άδανα, Γκαζιαντέπ, Μαλάτεια, Τραπεζούντα, Ντιγιάρμπακιρ, Ερζερούμ και Ερζιντζάν.

Tags
Back to top button