Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Κάναμε Ένα Τεράστιο Λάθος» Η Πρωτεΐνικη Ακίδα του Εμβολίου COVID Μπορεί να Προκαλέσει Βλάβη στα Όργανα

Οι ερευνητές εμβολίων COVID είχαν αρχικά υποθέσει ότι  τα εμβόλια mRNA COVID θα

συμπεριφέρονταν όπως τα παραδοσιακά εμβόλια. Ότι η πρωτεΐνη ακίδα του εμβολίου — υπεύθυνη για τη μόλυνση και για τα σοβαρότερα συμπτώματά της — θα παρέμενε κυρίως στο σημείο της ένεσης στους μύες του ώμου ή στους τοπικούς λεμφαδένες.

Αλλά νέα έρευνα που διεξήχθη από μια ομάδα επιστημόνων έρχεται σε αντίθεση με αυτή τη θεωρία, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα Καναδός ερευνητής εμβολίων κατά του καρκίνου.

«Κάναμε ένα μεγάλο λάθος. Δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα», δήλωσε ο Byram Bridle, ιογενής ανοσολόγος και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Guelph στο Οντάριο. «Πιστεύαμε ότι η πρωτεΐνη ακίδα ήταν ένα σπουδαίο αντιγόνο, δεν είχαμε ιδέα ότι η πρωτεΐνη ακίδα ήταν η ίδια μια τοξίνη και ήταν μια παθογόνος πρωτεΐνη. Έτσι εμβολιάζοντας τους ανθρώπους τους διαποτίζουμε ακούσια με μια τοξίνη.»

Ο Bridle, ο οποίος επιβραβεύτηκε με επιχορήγηση 230.000 δολαρίων από την καναδική κυβέρνηση  πέρυσι για έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων COVID, δήλωσε ότι ο ίδιος και μια ομάδα διεθνών επιστημόνων υπέβαλαν αίτημα για πληροφορίες από την ιαπωνική ρυθμιστική υπηρεσία για να αποκτήσουν πρόσβαση στη «μελέτη βιοδιανομής» της Pfizer. Οι μελέτες βιοδιανομής χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί πού ταξιδεύει ένα ενέσιμο μείγμα στο σώμα και σε ποιους ιστούς ή όργανα συσσωρεύεται.

«Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες γνωρίζουν πού πηγαίνουν αυτά τα εμβόλια αγγελιαφόρων RNA  [mRNA] μετά τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Bridle σε  συνέντευξή  του στον Alex Pierson, όπου αποκάλυψε για πρώτη φορά τα δεδομένα. «Είναι ασφαλής υπόθεση ότι παραμένει στον μυ του ώμου; Η σύντομη απάντηση είναι: απολύτως όχι. Είναι πολύ ανησυχητικό.»

 Ο Sars-CoV-2 έχει μια πρωτεΐνη ακίδα στην επιφάνειά του. Αυτή η πρωτεΐνη ακίδα είναι αυτό που του επιτρέπει να μολύνει το σώμα μας, εξήγησε ο Bridle. «Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήσαμε την πρωτεΐνη ακίδα στα εμβόλιά μας», δήλωσε ο Bridle. «Τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε παίρνουν τα κύτταρα στο σώμα μας για να παρασκευάσουν αυτή την πρωτεΐνη. Αν μπορέσουμε να στήσουμε μια ανοσολογική αντίδραση ενάντια σε αυτή την πρωτεΐνη, θεωρητικά θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε τον ιό από το να μολύνει το σώμα. Αυτή είναι η θεωρία πίσω από το εμβόλιο.»

«Ωστόσο, κατά τη μελέτη των σοβαρών περιπτώσεων καρδιακών προβλημάτων  COVID-19, […] πολλών προβλημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος,  αιμορραγίας και θρόμβωσης, καταλήξαμε ότι όλα σχετίζονται με το COVID-19», πρόσθεσε.

«Κάνοντας αυτή την έρευνα, αυτό που ανακάλυψε η επιστημονική κοινότητα είναι ότι η πρωτεΐνη ακίδα από μόνη της είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για τη βλάβη στο καρδιαγγειακό σύστημα, εάν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος.»

«Όταν η καθαρισμένη πρωτεΐνη ακίδα εγχέεται στο αίμα των πειραματόζωων, βιώνουν βλάβη στο καρδιαγγειακό σύστημα και η πρωτεΐνη μπορεί να διασχίσει το φράγμα αίματος – εγκεφάλου και να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο«, εξήγησε ο Bridle.

Η μελέτη βιοδιανομής  που διεξήχθη από τον Bridle δείχνει ότι η πρωτεΐνη ακίδα COVID μπαίνει στο αίμα όπου κυκλοφορεί για αρκετές ημέρες μετά τον εμβολιασμό και στη συνέχεια συσσωρεύεται σε όργανα και ιστούς, συμπεριλαμβανομένης της σπλήνας, του μυελού των οστών, του ήπατος, των επινεφριδίων και σε «αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις» στις ωοθήκες.

«Γνωρίζουμε εδώ και πολύν καιρό ότι η πρωτεΐνη ακίδα είναι μια παθογόνος πρωτεΐνη», δήλωσε ο Bridle. «Είναι τοξίνη. Μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σώμα μας αν εισέλθει στο κυκλοφορικό.»

Ένας μεγάλος αριθμός μελετών έχει δείξει ότι οι πιο σοβαρές επιπτώσεις του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την COVID, όπως η πήξη του αίματος και η αιμορραγία, οφείλονται στις επιπτώσεις της πρωτεΐνης ακίδας του ίδιου του ιού.
Μια πρόσφατη μελέτη σε κλινικές και μολυσματικές ασθένειες  που έγινε από ερευνητές στο Brigham and Women’s Hospital και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ μέτρησε διαμήκη δείγματα πλάσματος που συλλέχθηκαν από 13 λήπτες του εμβολίου Moderna  1 και 29 ημέρες μετά την πρώτη δόση και 1-28 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
Από αυτά τα άτομα,  11 είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα πρωτεΐνης SARS-CoV-2 στο πλάσμα του αίματος ήδη μία ημέρα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων τριών που είχαν ανιχνεύσιμα επίπεδα πρωτεΐνης ακίδας. Εντοπίστηκε επίσης μια πρωτεΐνη «υπομονάδων», μέρος της πρωτεΐνης ακίδας, που ονομάζεται S1. 

Η πρωτεΐνη ακίδα εντοπίστηκε κατά μέσο όρο 15 ημέρες μετά την πρώτη ένεση, και ένας ασθενής είχε ανιχνεύσιμη πρωτεΐνη ακίδα την 29η ημέρα  — μία ημέρα μετά από τη δεύτερη δόση εμβολίου — η οποία εξαφανίστηκε δύο ημέρες αργότερα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η παραγωγή αντιγόνων S1 μετά τον αρχικό εμβολιασμό μπορεί να ανιχνευθεί από την πρώτη ημέρα και υπάρχει πέρα από το σημείο της ένεσης και τους σχετιζόμενους περιφερειακούς λεμφαδένες. Υποθέτοντας ότι ένας μέσος όγκος αίματος ενηλίκων είναι περίπου 5 λίτρα, αυτό αντιστοιχεί σε  μέγιστα επίπεδα περίπου 0,3 μικρογραμμαρίων κυκλοφορούντος ελεύθερου αντιγόνου για ένα εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί μόνο για να εκφράζει αντιγόνο μεμβράνης.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Neuroscience, τα πειραματόζωα στα οποία εγχύθηκε καθαρή πρωτεΐνη ακίδα στην κυκλοφορία του αίματός τους ανέπτυξαν καρδιαγγειακά προβλήματα. Η πρωτεΐνη ακίδα διέσχισε επίσης το φράγμα αίματος – εγκεφάλου και προκάλεσε βλάβη στον εγκέφαλο.

«Ήταν σοβαρό λάθος να πιστέψουμε ότι η πρωτεΐνη ακίδα δεν θα διέφευγε στην κυκλοφορία του αίματος», σύμφωνα με τον Bridle. «Τώρα, έχουμε σαφείς αποδείξεις ότι τα εμβόλια που κάνουν τα κύτταρα στους δελτοειδείς μύες μας παράγουν αυτή την πρωτεΐνη – ότι το ίδιο το εμβόλιο, συν την πρωτεΐνη – εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος», είπε.

Ο Bridle ανέφερε ότι η επιστημονική κοινότητα ανακάλυψε ότι η πρωτεΐνη ακίδα, από μόνη της, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για τη βλάβη στο καρδιαγγειακό σύστημα, εάν εισέλθει στο κυκλοφορικό. Μόλις εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, η πρωτεΐνη ακίδα μπορεί να προσκολληθεί σε συγκεκριμένους υποδοχείς ACE2 που βρίσκονται στα αιμοπετάλια και στα κύτταρα που ευθυγραμμίζουν τα αιμοφόρα αγγεία. «Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να κάνει ένα από τα δύο πράγματα: μπορεί είτε να προκαλέσει συσσώρευση αιμοπεταλίων, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβωση – γι’ αυτό ακριβώς βλέπουμε διαταραχές πήξης που σχετίζονται με αυτά τα εμβόλια – είτε μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγία», πρόσθεσε.
Τόσο η πήξη όσο και η αιμορραγία σχετίζονται με θρομβοκυτοπενία που προκαλείται από εμβόλιο  (VITT). Ο Bridle είπε επίσης ότι η πρωτεΐνη ακίδα στο κυκλοφορικό θα εξηγούσε τα πρόσφατα αναφερόμενα καρδιακά  προβλήματα σε εμβολιασμένους εφήβους.

Η Stephanie Seneff, ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι είναι πλέον σαφές ότι το περιεχόμενο του εμβολίου φτάνει στη σπλήνα και τους αδένες, συμπεριλαμβανομένων των ωοθηκών και των επινεφριδίων, και χύνεται στο μέσο και στη συνέχεια φτάνει τελικά στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας συστημική βλάβη. «Οι υποδοχείς ACE2 είναι συνήθεις στην καρδιά και τον εγκέφαλο», πρόσθεσε. «Με αυτόν τον τρόπο η πρωτεΐνη ακίδα προκαλεί καρδιαγγειακά και γνωστικά προβλήματα.»  

Ο Δρ J. Patrick Whelan, παιδιατρικός ρευματολόγος, προειδοποίησε την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων  (FDA) τον Δεκέμβριο ότι τα εμβόλια mRNA θα μπορούσαν να προκαλέσουν μικροαγγειακές βλάβες στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά με τρόπους που δεν έχουν εκτιμηθεί σε δοκιμές ασφάλειας. Σε μια δημόσια υποβολή, ο Whelan προσπάθησε να προειδοποιήσει τον FDA για την πιθανότητα τα εμβόλια που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ανοσία στην πρωτεΐνη ακίδα του SARS-CoV-2 αντ ‘αυτού να προκαλούν βλάβες. Ο Whelan ανησυχούσε ότι η τεχνολογία εμβολίου mRNA  που χρησιμοποιήθηκε από την  Pfizer  και τη Moderna  είχε «τη δυνατότητα να προκαλέσει μικροαγγειακή βλάβη (φλεγμονή και μικρούς θρόμβους αίματος που ονομάζονται μικροθρομβίδες) στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ και τα νεφρά με τρόπους που δεν έχουν εκτιμηθεί στις δοκιμές ασφαλείας».

ΠΗΓΗ 


Tags
Back to top button