![Ν.Θωμαΐδης: «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ιικό φορτίο στην Αττική»](https://pro-news.gr/images/posts/January 2022/nthomaidis-den-ekhoyme-ksanadi-tetoio-iiko-fortio-stin-attiki.webp?9782ede4fb36495067896e30720a0cba)
«Δραματικά» για το ύψος του ιικού φορτίου στην Αττική ήταν όσα είπε το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ιικό φορτίο».
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης «σε 20 ημέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικο φορτίο στα λύματα της Αττικής» εκτιμώντας, μάλιστα, ότι σε επίπεδο κρουσμάτων «θα συμβεί οπωσδήποτε να ξεπεράσουμε τα 40.000 – 45.0000 καθώς το 40% των κρουσμάτων της επικράτειας είναι στην Αττική».
Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη στιγμή στην κοινότητα επικρατούν και τα δύο στελέχη, η μετάλλαξη Όμικρον και η μετάλλαξη Δέλτα, και υπάρχει αλλαγή της κατανομής» προσθέτοντας ότι «θα περάσουμε τα 20.000 κρούσματα στην Αττική μέσα στον Ιανουάριο».
Αναλύοντας, δε, το πώς σημειώθηκε η κλιμάκωση στο ιικό φορτίο ο Νίκος Θωμαΐδης είπε ότι «ξεκίνησε η διασπορά από τις 16 Δεκεμβρίου και η μεγάλη αύξηση είναι το τριήμερο 24-25-26 Δεκεμβρίου και αυτό οφείλεται στην ηλικιακή ομάδα των νέων».
Ο Νίκος Θωμαΐδης είπε τέλος για την πορεία των κρουσμάτων πως «είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη και να προβλέψει πότε θα είναι η κορύφωση, μπορεί να είναι γύρω στις 20 Ιανουαρίου».