Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ύπνος: Γιατί κάποιες φορές νιώθετε ότι «πέφτετε από ψηλά»

Έχετε παρατηρήσει, ότι, πολλές φορές, όταν σας παίρνει ο ύπνος, το σώμα σας κάνει ορισμένες συσπάσεις, που δεν τις ελέγχετε;

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, καθώς τον παίρνει ο ύπνος. Αυτές οι ακούσιες μυϊκές συσπάσεις είναι πραγματικά πολύ κοινές και αβλαβείς.

Είναι γνωστές ως “υπναγωγικοί σπασμοί”. Είναι, δηλαδή, σπασμοί, που μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε σαν να “πέφτετε από ψηλά”, ή σαν να σας ξυπνούν ξαφνικά μέσα σε κατάσταση σοκ.

Ο ύπνος εξακολουθεί να είναι ένα θέμα με άγνωστες πτυχές για την επιστήμη, η οποία ακόμα τον μελετάει. Οι περισσότεροι ειδικοί εικάζουν ότι αυτά τα “τινάγματα” του σώματος είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης του νευρικού σας συστήματος, καθώς το σώμα μπαίνει σε κατάσταση “αναστολής λειτουργίας”.

Είναι επίσης πιθανό ότι οι νευρώνες αντιδρούν “λανθασμένα”, επειδή ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται εξίσου λανθασμένα την χαλάρωση των μυών, ως πραγματική πτώση.

Ο υπναγωγικός σπασμός συμβαίνει πιο συχνά, όταν έχετε αυξημένο στρες, ή αν σας λείπει ύπνος γενικά, ή αν είχατε ασκηθείτε λίγο πριν πέσετε για ύπνος, ή αν έχετε αυξημένα επίπεδα καφεΐνης ακόμα στον οργανισμό σας, όταν ξαπλώνετε για να κοιμηθείτε.

Προσοχή: Αν αυτοί οι σπασμοί είναι πολύ συχνοί και διαταράσσουν τακτικά την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε, ή να μείνετε κοιμισμένοι, είναι σώφρον να σας δει ένας ειδικός για τον ύπνο. Μπορεί το φαινόμενο αυτό να συνδέεται με μια υποκείμενη διαταραχή, όπως το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, ή η υπνική άπνοια.

Tags
Back to top button