Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Το λίθινο εργαλείο ηλικίας 250.000 ετών, που βρέθηκε στη Λάρισα…

Ο Καθηγητής της Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Vladimir Milojcic, έδωσε συνέντευξη τον Σεπτέμβριο του 1958, στο χωριό Δένδρα της Λάρισας.

Εκεί, διεξάγονταν επί πέντε χρόνια ανασκαφές υπό την εποπτεία του Milojcic. Όπως δήλωσε στη συνέντευξη, πριν από 30.000 – 100.000 χρόνια είχε αναπτυχθεί στην περιοχή της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας, πολιτισμός της Μουστιαίας περιόδου και ότι πριν από 10.000 – 30.000 χρόνια, ολόκληρη η Θεσσαλία καλύφθηκε από νερό και μετατράπηκε σε λίμνη.

Η λίμνη αυτή φαίνεται ότι διατηρήθηκε επί πολλές χιλιάδες χρόνια, διότι κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν επιχώσεις ύψους 4-5 μέτρων. Αργότερα, τα ύδατα υποχώρησαν.

Ο Milojcic επέδειξε τα ανευρεθέντα λίθινα εργαλεία, οστά ανθρώπων του «Νεάτερνταλ», οστά και δόντια μαμούθ, ελέφαντα, ιπποπόταμου και άλλων ζώων.

Μεταξύ των ευρημάτων, επέδειξε και ένα υποτυπώδες λίθινο εργαλείο, το οποίο ενδεχομένως να είχε κατασκευαστεί από ανθρώπους, που είχαν ζήσει στην περιοχή πριν από 250.000 χρόνια.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 25/09/1958…

Tags
Back to top button