Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η μυστηριώδης ήπειρος Μου…

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα “Daily Express”, ο εφευρέτης και μηχανικός James Churchward ανακοίνωσε με επιστολή του, από την Ινδία που βρισκόταν το 1924, προς τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου ότι ανακαλύφθηκαν στην Ινδία 125 πλάκες, πάνω στις οποίες υπήρχε μια μυστηριώδης γραφή πολύ αρχαιότερη από εκείνη των σανσκριτικών επιγραφών.Οι σοφοί Βουδιστές κατόρθωσαν να αποκρυπτογραφήσουν και να αναγνώσουν τις επιγραφές ορισμένων εκ των πλακών και βρέθηκαν αμέσως μπροστά σε μια καταπληκτική αποκάλυψη.Οι πλάκες αυτές, σύμφωνα με τον Churchward, ήταν οι γραπτές αποδείξεις ότι υπήρχε πριν από πολλούς αιώνες μια ανθρωπότητα εξαιρετικά προηγμένη, αλλά η οποία εξαφανίστηκε.Η χρονολόγηση των πλακών καταδείκνυε πως είχαν χαραχτεί πριν από 50.000 χρόνια! Αναφέρονταν σε μια ήπειρο, την περίφημη Μου, η οποία ήταν μεγαλύτερη από τη Βόρεια Αμερική και η οποία καταποντίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό πριν από 13.000 έτη.Στη μυστηριώδη ήπειρο Μου, για την οποία αόριστες μόνο παραδόσεις είχαν διασωθεί στα αρχαιότερα ιερά βιβλία των Βουδιστών, δέσποζε το Κράτος του Ηλίου. Εκεί, ένας στρατηγός, ονόματι Ραμσαντέρ, κατόρθωσε να μεταβεί αεροπορικώς με μια ιπτάμενη μηχανή από την Κεϋλάνη στη Βόρεια Ινδία.Οι άνθρωποι της ηπείρου Μου, όπως έγραφε ο Churchward, είχαν δημιουργήσει έναν σπουδαίο πολιτισμό με ξεχωριστά τεχνολογικά επιτεύγματα. Όμως, από τις εφευρέσεις τους δε σώθηκε τίποτε απολύτως.Ο στρατός του Κράτους του Ηλίου διέθετε ιπτάμενες μηχανές, οι οποίες μπορούσαν να μεταφέρουν σε μεγάλες αποστάσεις είκοσι άντρες, ενώ τα στρατεύματα του Ραμσαντέρ χρησιμοποιούσαν πυροβόλα όπλα.Αλλά ύστερα από δύο τρομερούς σεισμούς, εκ των οποίων ο τελευταίος συντελέστηκε πριν από 13.000 χρόνια, η ήπειρος Μου, οι κάτοικοί της, τα ανάκτορά της, οι τεράστιες πόλεις της, τα δάση της με τα μεγαθήριά της, όλα καταποντίστηκαν στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού.Πολλοί μελετητές πιστεύουν πως αιτία του κακού ίσως υπήρξε ο μεγάλος κατακλυσμός, αυτός που αναφέρεται στις περισσότερες λαϊκές παραδόσεις ανά τον κόσμο. Λείψανα της μυθικής αυτής ηπείρου θεωρούνται πως είναι τα νησιά της Χαβάης και η νήσος του Πάσχα.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 09/12/1924…
Tags
Back to top button