Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Τα επαγγέλματα που προστατεύουν τη μνήμη

Σύμφωνα με τις έρευνες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου της Ένωσης για το Αλτσχάιμερ στο Τορόντο του Καναδά, η επαγγελματική ενασχόληση κάθε ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της μνήμης του.

Έτσι, όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin τα επαγγέλματα, του δασκάλου, του γιατρού και αυτά δηλαδή που συνεπάγονται επαφή με κόσμο και όχι με υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα, φαίνεται να προστατεύουν περισσότερο τον ανθρώπινο εγκέφαλο από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Εξάλλου η απώλεια μνήμης και η σύγχυση που εμφανίζονται συν τω χρόνω δεν αποτελούν μέρος της γήρανσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών του Wisconsin, οι οποίοι επίσης υποστήριξαν ότι οι κακές συνήθειες (όπως π.χ. το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η έλλειψη άσκησης) αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικής βλάβης, όπως είναι η άνοια.

Όσοι έχουν, όμως, μεγάλο «γνωστικό απόθεμα» μπορούν να αντέξουν τη βλάβη αυτή. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς λειτουργεί το απόθεμα αυτό, αλλά εικάζουν ότι όσοι χρησιμοποιούν εντατικά το μυαλό τους για πολλά χρόνια σχηματίζουν μεγαλύτερο αριθμό εγκεφαλικών συνάψεων. Επομένως, όταν παρουσιαστεί η άνοια, αν και πολλές από τις συνάψεις αυτές να καταστρέφονται, εντούτοις οι άνθρωποι που έχουν εξ αρχής μεγάλο «γνωστικό απόθεμα» μπορούν να αντέξουν την απώλειά τους.

Tags
Back to top button