Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται κανείς για να παραμείνει υγιής;

Αμέτρητες μελέτες έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να προσδιορίσουν πόσες ώρες ύπνου είναι αναγκαίες για τη διατήρηση της υγείας ενός ατόμου.

Κάποιες από αυτές θέτουν τον αριθμό αυτό αρκετά πιο κάτω από το συνηθισμένο οχτάωρο, ενώ άλλες υποστηρίζουν ότι κάθε επιπλέον ώρα προσφέρει επιπλέον αναζωογόνηση και ξεκούραση.

Η πιο πρόσφατη από αυτές τις έρευνες θεωρείται αρκετά έγκυρη, καθώς διενεργήθηκε από το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου VU στην Ολλανδία και είχε ως αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της διάρκειας του βραδινού ύπνου, την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπαθειών.

Σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της εν λόγω έρευνας, εφτά ώρες βαθύ ύπνου κάθε βράδυ είναι η ιδανική διάρκεια για τη διατήρηση καλών επιπέδων παραγωγής ινσουλίνης αλλά και γλυκόζης. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι ο χρόνος που περνάμε στο κρεβάτι θα πρέπει να είναι περισσότερος απο 7 ώρες, δηλαδή περίπου στις 7,5.

Όπως επισημαίνει η μελέτη, η μικρότερη διάρκεια βραδινού ύπνου έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσει τον μεταβολισμό της γλυκόζης στους άνδρες και τις γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι τα σταθερά επίπεδα γλυκόζης συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους, ενώ τα «σκαμπανεβάσματα» μπορούν να προκαλέσουν αύξηση των κιλών και, μετέπειτα, διαβήτη.

Tags
Back to top button