Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Οι απαρχές του μύθου του Αδάμ και της Εύας…

Τον Ιούλιο του 1932, μια επιστημονική αποστολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια που βρισκόταν για αρχαιολογικές μελέτες στην περιοχή του Tepe Gawra του Ιράκ, εκεί όπου άλλοτε βρισκόταν η αρχαία Μεσοποταμία, έφερε στο φως ένα περίεργο εύρημα.Ο επικεφαλής της αμερικανικής επιστημονικής αποστολής, Δρ. Speiser, ανακοίνωσε σχετικά ότι είχαν ανακαλύψει κεραμικά ανάγλυφα της έκτης χιλιετηρίδας π.Χ., τα οποία αναπαριστούσαν την έξοδο του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο. Τους δυο πρωτόπλαστους ακολουθούσε ένας όφις.Το εύρημα αυτό αποδείκνυε εκείνο, το οποίο ως υπόθεση είχε διατυπωθεί. Ότι δηλαδή οι Εβραίοι είχαν παραλάβει την ιστορία του Αδάμ και της Εύας από τους Ασσύριους και τους Χαλδαίους, στη χώρα των οποίων είχε διατηρηθεί η παράδοση, όταν οι Εβραίοι εγκαταστάθηκαν στη Μεσοποταμία.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 29/07/1932…
Tags
Back to top button