Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κίνδυνος για πυρκαγιές: Θυελώδεις άνεμοι μέχρι και... 9 μποφόρ

Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή λίγων μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, και σταδιακή ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, αναμένουμε σήμερα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική από 20 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 33 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 22 έως 33 βαθμούς, και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θυελλώδεις άνεμοι
Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ, και ενδεχομένως πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και στο Κάβο Ντόρο έως 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν και πάλι σε ανατολικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Ο συνδυασμός υψηλών πιέσεων στα Βαλκάνια με το πεδίο χαμηλών πιέσεων στην ανατολική Μεσόγειο δημιουργεί τις συνθήκες για ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει την κατανομή πίεσης και ανέμου το μεσημέρι της Παρασκευής 10/08, οπότε και αναμένονται σε θαλάσσιες περιοχές μέσες τιμές ανέμου 60-70 km/h (7-8 Beaufort).

Σημαντικά ισχυρότερες ριπές που θα φτάσουν τα 80-100 km/h αναμένονται σε αρκετές περιοχές στο Αιγαίο, στη Νότια Κρήτη και στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας.


Πηγή: meteo.gr

Οι προγνώσεις καιρού κατά τόπους από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Tags
Back to top button