Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ναυάγιο στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας - Κινέζος ΥΠΑΜ: «Πόλεμος αν συνεχίσετε -Θα παλέψουμε ως το τέλος»

Πολύ κακό κλίμα επικράτησε στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας με τον Κινέζο υπουργό Άμυνας να επιτίθεται κατά του Αμερικανού ομολόγου του απειλώντας με ‘”μάχη μέχρις εσχάτων και πόλεμο”.

Πιο αναλυτικά, η Κίνα «θα παλέψει ως το τέλος» για να μην επιτρέψει στην Ταϊβάν να κηρύξει την ανεξαρτησία της, τόνισε ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Ουέι Φενγκέ.

«Θα παλέψουμε με κάθε κόστος και θα παλέψουμε ως το τέλος. Αυτή είναι η μοναδική επιλογή για την Κίνα», δήλωσε ο Ουέι Φενγκέ στον Διάλογο της Σάνγκρι-Λα, του μεγαλύτερου φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία, που φιλοξενείται στη Σιγκαπούρη.

Ο υπουργός Άμυνας της Κίνας υποστήριξε ότι εναπόκειται στις Ηνωμένες Πολιτείες να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις με τη χώρα του, υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις Πεκίνου-Ουάσινγκτον βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

«Ζητούμε από την αμερικανική πλευρά να σταματήσει να σπιλώνει και να περιορίζει την Κίνα. Σταματήστε να αναμιγνύεστε στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Οι διμερείς σχέσεις δεν μπορούν να βελτιωθούν αν η αμερικανική πλευρά δεν το κάνει αυτό», δήλωσε απευθυνόμενος στο φόρουμ ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, φορώντας στολή με τα διακριτικά του στρατηγού.

Μιλώντας στο ίδιο φόρουμ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε χθες Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό,τι τους αναλογεί για να διαχειριστούν τις εντάσεις με την Κίνα και να αποτρέψουν μια σύγκρουση, παρότι το Πεκίνο γίνεται πιο επιθετικό στην περιοχή της Ασίας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται σε αντιπαράθεση για μια σειρά ζητημάτων: από την Ταϊβάν και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα μέχρι τη στρατιωτική δραστηριότητα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Κίνα προς ΗΠΑ: Πόλεμος εάν η Ταϊβάν ανακηρύξει την ανεξαρτησία της

«Δεν θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε πόλεμο» εάν η Ταϊβάν κηρύξει την ανεξαρτησία της, προειδοποίησε το Πεκίνο μετά το πέρας συνάντησης των υπουργών Άμυνας Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας.

«Αν κάποιος τολμήσει να χωρίσει την Ταϊβάν από την Κίνα, ο κινεζικός στρατός δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να ξεκινήσει πόλεμο, όποιο κι αν είναι το τίμημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, Γου Κιάν, μεταφέροντας τις δηλώσεις του Γουέι Φενγκέ κατά τη συνάντηση με τον Λόιντ Όστιν.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση του Γουέι Φενγκέ με τον Λόιντ Όστιν, αφότου ο δεύτερος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Το Πεκίνο θεωρεί το νησί αυτό των 24 εκ. κατοίκων δικό της έδαφος, αν και δεν το ελέγχει. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τη στρατιωτική πίεση στην Ταϊβάν.

Η συνάντηση μεταξύ του Γουέι και του Όστιν ήλθε μερικές εβδομάδες μετά την παραβίαση της ζώνης εναέριας αναγνώρισης της Ταϊβάν (ADIZ) από 30 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη, τη σημαντικότερη που έχει καταγραφεί το 2022.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Κίνα ότι οξύνει την ένταση με την Ταϊβάν, με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, να χαρακτηρίζει τις παραβιάσεις ένδειξη «μιας ολοένα και πιο προκλητικής ρητορικής και δραστηριότητας» από την πλευρά του Πεκίνου.

 

Tags
Back to top button