Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Η συνταγή της ημέρας: Μαστέλο Σίφνου – Δείτε το βίντεο

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Είστε λάτρεις του κρέατος; Αυτό το φαγητό είναι για εσάς.

Συστατικά
2 ½ κιλά αρνί μπούτι
700 γρ. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. αλάτι
1 ματσάκι άνηθο
2 σκ. σκόρδο
4-5 κλωνάρια δεντρολίβανο

Για τη ζύμη

120 γρ. νερό
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σερβίρισμα

πουρές πατάτας
1 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι
δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το αρνί σε ένα μπολ.
Βάζουμε το κρασί, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το αρνί για 12 ώρες.
Σουρώνουμε και βάζουμε για ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια γάστρα βάζουμε τις σκελίδες σκόρδου, τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το κρασί που μαρινάραμε το αρνί. Βάζουμε μία σχάρα και τοποθετούμε από πάνω το αρνί. Κλείνουμε τη γάστρα και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε σε μακριά λωρίδα και καλύπτουμε περιμετρικά τη γάστρα σφραγίζοντας την ένωση της γάστρας με το καπάκι. Σκοπός είναι να κρατήσουμε όλη την υγρασία μέσα στη γάστρα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 120ο C στον αέρα και ψήνουμε επιπλέον 4 ώρες.
Σπάμε τη ζύμη περιμετρικά, και σερβίρουμε το αρνί με πουρέ πατάτας, ελαιόλαδο, αλάτι και δεντρολίβανο.

Tags
Back to top button