Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Η ανακάλυψη του περίφημου Σπηλαίου της Κυμαίας Σίβυλλας, το 1932…

Τον Μάιο του 1932, ο Ιταλός αρχαιολόγος Amedeo Maiuri, διάσημος για τις ανασκαφές του στην Πομπηία, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του Βεζούβιου, τον Αύγουστο του 79 μ.Χ., προέβη σε μια ακόμη σπουδαία ανακάλυψη. Έφερε στο φως το περίφημο Σπήλαιο της Κυμαίας Σίβυλλας.

Η Κυμαία Σίβυλλα ήταν ιέρεια του μαντείου του Απόλλωνα στην Κύμη της Κάτω Ιταλίας, μια αποικία κοντά στη Νάπολη, που την είχαν ιδρύσει οι Ευβοείς από τη Χαλκίδα στα μέσα του 8ου αιώνα π.Χ. Η Σίβυλλα είχε την ικανότητα να προφητεύει και είχε τη φήμη της σπουδαιότερης μάντισσας για τον ρωμαϊκό κόσμο.

Ο Amedeo Maiuri εργαζόταν στην περιοχή για πολλά χρόνια, με σκοπό να εντοπίσει το ιερό αυτό σπήλαιο, εντός του οποίου, σύμφωνα με τον Ρωμαίο ποιητή Βιργίλιο, είχε αναγγελθεί η ίδρυση της Ρώμης στον Αινεία και στους συντρόφους του, όταν περιπλανιόνταν στις ακτές της Νοτίου Ιταλίας.

Το ιερό Άντρο της Κυμαίας Σίβυλλας είχε παράδοξο τραπεζοειδές σχήμα και μήκος 131 μέτρων, λαξευμένο στις παρυφές ενός λόφου πλησίον του Βεζούβιου. Ο διάσημος Ιταλός αρχαιολόγος δήλωνε υπερήφανος για την ανακάλυψή του, καθώς ήταν βέβαιος πως αυτό ήταν πράγματι το σπήλαιο, από όπου η Σίβυλλα εξήγγειλε τις προφητείες της.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 25/10/1932…

Tags
Back to top button