Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Έχει βρεθεί, πράγματι, η Ατλαντίδα;

Ο Σοβιετικός Καθηγητής Andrei Aksyonov, Υποδιευθυντής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου της Μόσχας, Τμήματος της Σοβιετικής Ακαδημίας Επιστημών, σε συνέντευξη που έδωσε στη Μόσχα το 1979, ανέφερε ότι οι υποβρύχιες φωτογραφίες που είχαν ληφθεί δύο χρόνια νωρίτερα από Σοβιετικούς επιστήμονες στην περιοχή του «Τριγώνου των Βερμούδων», ανοιχτά των πορτογαλικών ακτών, εικόνιζαν τείχη της Ατλαντίδας, της καταποντισμένης ηπείρου, που αναφέρει ο Πλάτωνας.

Οι φωτογραφίες εικόνιζαν τείχη και σκάλες, που βρίσκονταν σε βάθος 70 μέτρων στον Ατλαντικό Ωκεανό, σε απόσταση 275 μιλίων νοτιοδυτικά των πορτογαλικών ακτών. «Μπορεί να είναι μόνο ένα μέρος της Ατλαντίδας και όχι ολόκληρη», δήλωνε ο Aksyonov, ο οποίος, όμως, παραδεχόταν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν περιορισμένα.

Οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί από τον συνάδελφό του, ειδικό στην υποβρύχια φωτογράφιση, τον Vladimir Marakuyev, στις καταποντισμένες κορυφές θαλασσίου όρους, ενός σβησμένου ηφαιστείου, ανάμεσα στη Λισσαβόνα και στο Αρχιπέλαγος της Μαδέρας.

Από τις οκτώ φωτογραφίες που ελήφθησαν, μόνο δύο ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσες. Η μία έδειχνε οκτώ πέτρες, τέσσερις τετράγωνες και τέσσερις στρογγυλές, σε μία γραμμή ενός περίπου μέτρου. Οι ειδικοί που την είδαν, είπαν ότι ήταν ένα τυπικό αρχαίο τείχος. Η δεύτερη φωτογραφία έδειχνε τρεις πέτρες σε ίση απόσταση μεταξύ τους, οι οποίες φαίνονταν να αποτελούσαν τμήμα μιας σκάλας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 25/05/1979…

Tags
Back to top button