Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δεν έχει σημασία πόσο πολλή ζάχαρη καταναλώνει κανείς, αλλά το πως

Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν έχει σημασία το πόσο πολλή ζάχαρη καταναλώνει κανείς, αλλά το πως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των New York Times η τερηδόνα εκδηλώνεται όταν τα βακτήρια που επιστρώνουν τα δόντια, καταναλώνουν τα απλά σάκχαρα των τροφίμων δημιουργώντας ένα οξύ που καταστρέφει την εξωτερική στοιβάδα των δοντιών (λέγεται αδαμαντίνη ουσία)

Όταν τρώμε ένα γλυκό, τα βακτήρια χρειάζονται περίπου 20 δευτερόλεπτα για να μετατρέψουν την ζάχαρη σε οξύ το οποίο «τρώει» τα δόντια επί περίπου 30 λεπτά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι «το να πιει κανείς ένα κουτάκι αναψυκτικό με ζάχαρη είναι λιγότερο επιβλαβές για τα δόντια εάν το καταναλώσει μονορούφι απ’ ό,τι εάν το πίνει με μικρές γουλιές επί δύο ώρες», λέει η καθηγήτρια Κάρολ Πάλμερ, επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής & Προαγωγής της Στοματικής Υγείας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ταφτς.

«Κάθε φορά που τα βακτήρια εκτίθενται στη ζάχαρη, παράγεται οξύ. Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει σημασία πόση ζάχαρη τρώει κανείς, αλλά πόσο συχνά».

Tags
Back to top button