Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

Ανακάλυψη μυστηριώδους πράσινου σκελετού στη Λυών, το 1935…

Κατά τη διάρκεια έργων ρυμοτομίας στη φημισμένη πλατεία Place des Terreaux, στην πόλη Lyon της Γαλλίας, ανερεύθη ανθρώπινος σκελετός τελείως πράσινος, του οποίου η θέα προξένησε τη γενική κατάπληξη, ενώ ανέγειρε πλήθος ερωτημάτων.

Οι οδόντες του είχαν χρώμα πράσινο εξαιρετικά φωτεινό, ο δε υπόλοιπος σκελετός είχε χρώμα βαθύτερο πράσινο. Το περίεργο εύρημα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Χημείο της πόλης προς εξέταση. Ο Δόκτωρ Λοκάρ, διευθυντής του εργαστηρίου, όταν ρωτήθηκε σχετικώς, δήλωσε ότι ο εν λόγω σκελετός ήταν πανάρχαιος, αναγόμενος πιθανότατα στη γαλλορωμαϊκή εποχή.

Κατόπιν προσεκτικής χημικής ανάλυσης, ο Δόκτωρ Λοκάρ διαπίστωσε ότι επρόκειτο περί απορροφήσεως χαλκού σε μεγάλη ποσότητα από τα οστά του σκελετού. Επειδή, βεβαίως, ήταν απίθανο ένα άτομο να απορροφήσει χαλκό σε τόσο μεγάλη δόση, ώστε τα οστά του να εμποτιστούν κατά τέτοιον τρόπο, ο διακεκριμένος χημικός είχε τη γνώμη ότι κάποια χάλκινα αντικείμενα είχαν ταφεί μαζί με τον νεκρό και τα οποία, αφού υπέστησαν χημικές αλλοιώσεις κατά το πέρασμα των χρόνων, αποχρωματίστηκαν και απορροφήθηκαν εν τέλει από τον πανάρχαιο ανθρώπινο σκελετό.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 03/01/1935…

Tags
Back to top button