Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Υπόσχονται θεραπεία για τον κορονοϊό με αντισώματα από παλιότερους ιούς

Μια επιστημονκή ομάδα ισχυρίζεται ότι έχουν αναπτύξει πέντε αντισώματα από τα παλιά αποθέματα αντισωμάτων SARS τα οποία με μικροαλλαγές μπορούν τώρα να συνδεθούν καλά στον πρωτογενή κορονοϊό του SARS-2.

Ο Δρ Jacob Glanville, Διευθύνων Σύμβουλος της Distribute Bio, αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν υιοθετήσει μια πρωτοποριακή προσέγγιση που προσφέρει τη δυνατότητα για σημαντικά αποτελέσματα. Ο ίδιος διατείνεται πως μετά από 9 εβδομάδες έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά ισχυρά αντισώματα εμποδίζοντας τον coronavirus από τη μόλυνση των ανθρώπινων κυττάρων.

Αν φτάσουν σε όλες τις φάσεις των δοκιμών και αυξήσουν την παραγωγή, θεωρητικά, αυτές οι μέθοδοι θα μπορούσαν να είναι έτοιμες για μαζική χρήση το Σεπτέμβριο. Θα μπορούσαν να εγχυθούν σε ασθενείς και μέσα σε 20 λεπτά αυτά τα αντισώματα θα συνδεθούν με τον ιό και θα σταματήσουν την είσοδό του στα κύτταρα. Η προστασία μπορεί να διαρκέσει 8-10 εβδομάδες προτού κάποιος χρειαστεί άλλη δόση.

Θεωρητικά αυτή είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, αλλά και η ίδια η ομάδα παραδέχεται ότι υπάρχουν πολλά βήματα ακόμη. Αυτή η ομάδα έχει ψάξει και εξελίξει την πρωτεΐνη με τον υπερυπολογιστή τους, ο οποίος έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη αντισωμάτων. Ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι για την μέθοδό τους αλλά θα στείλουν το αντίσωμα και σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο ασφαλείας. Στη συνέχεια, πρέπει ακόμα να δοκιμαστεί σε καλλιέργειες ιστών, σε ζώα και ανθρώπους και στη συνέχεια σε περισσότερους ανθρώπους. Δεν θέλουν να συνδέεται με άλλα κύτταρα στο σώμα μας ή να προκαλεί λανθασμένη ανοσοαπόκριση. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αλλεργίες, αναφυλαξία, αυτοάνοση ασθένεια και άλλα.

Τι μέλλον μπορεί να έχει αυτό το πείραμα θα φανεί πάντως σε γενικε΄ς γραμμές η ιδέα εδώ είναι να βρούμε τότε και να κλωνοποιήσουμε το σωστό αντίσωμα και να παράγουμε μαζικά ένα μονοκλωνικό αντίσωμα.

Tags
Back to top button