Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

UNESCO: Αύριο η απόφαση, για τον αν ο Όλυμπος, θα αναγνωρισθεί ως πολιτιστικό αγαθό, εξαίρετης οικουμενικής αξίας

Η 48η Σύνοδος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, της UNESCO, θα αποφασίσει αύριο στην πόλη Μπουσάν της Κορέας, (στις έξι το πρωί ώρα Ελλάδος), για το αν ο Όλυμπος θα αναγνωρισθεί ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό, εξαίρετης οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελείται από εμπειρογνώμονες του υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με επικεφαλής τον μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας μας στην UNESCO, Γιώργο Κουμουτσάκο, τις τελευταίες μέρες, συνεχίζουν τις εντατικές επαφές τους στην σύνοδο, ώστε τελικά να επιτευχθεί ο σκοπός και ο Όλυμπος να μπει στον σχετικό κατάλογο του Οργανισμού, πράγμα πολύ σημαντικό από πολλές πλευρές.

Η προσπάθεια της ελληνικής αντιπροσωπείας, εκτός από τις τελευταίες μέρες στην Κορέα, έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, με τον κ. Κουμουτσάκο να έχει επαφές με πολλές αντιπροσωπείες χωρών, ώστε να γίνει δυνατόν αύριο η απόφαση να είναι θετική για τον Όλυμπο και την Ελλάδα, μια και υπήρχαν από τα τεχνοκρατικά όργανα της UNESCO ορισμένα ζητήματα που για καθαρά τεχνικούς λόγους, δεν θεωρούσαν πως η πρόταση ήταν ακόμη ώριμη για εγγραφή.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Κορέα αναφέρουν πως το κλίμα φαίνεται να έχει αντιστραφεί και υπάρχει αισιοδοξία για την θετική τελικά έκβαση της σχετικής ψηφοφορίας.

«Στην ελληνική ομάδα», αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Κουμουτσάκος «κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για την δικαίωση των προσδοκιών πολλών ανθρώπων στην Πατρίδα έχοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι ο Όλυμπος και η ιστορία χιλιάδων χρόνων που τον περιβάλλει, ανήκουν όχι μόνον στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό αλλά και στον οικουμενικό πολιτισμό».

Tags
Back to top button