Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκικό αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων εισήλθε στο FIR Αθηνών

Νέα πρόκληση εντός του FIR Αθηνών από αεροσκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

 

Το τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών (περιοχή πληροφοριών πτήσης) στα ανοικτά των Δαρδανελλίων και αεροπλάνο συνέχισε την πτήση του πάνω από το Αιγαίο. 

Για σχεδόν τρεις ώρες το αεροσκάφος πέταξε από βορρά προς νότο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος (FL080), αποφεύγοντας όμως την είσοδο στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στις 10:28 πμ το ATR προσγειώθηκε στο Dalaman. Στις 12:45 το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τον Ντάλαμαν για να κάνει μια άλλη παρόμοια αποστολή, αυτή τη φορά στα βόρεια. Αυτές οι αποστολές πραγματοποιούνται χωρίς την έγκριση της ελληνικής πλευράς.

Η πορεία του τουρκικού αεροσκάφους σχημάτιζε πάντως μια νοητή γραμμή της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' και αυτό σίγουρα δεν πρέπει να είναι τυχαίο. 

Την ίδια στιγμή πληροφορίες φέρουν την παρουσία επιπλέον τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων Bayraktar TB2 UAV στην Κύπρο, πιθανόν στα πλαίσια της άσκησης ''Γαλάζια Πατρίδα''.

Οι Τούρκοι απογειώνουν συχνά τουρκικά Bayraktar TB2 από τα Κατεχόμενα για να υλοποιούν αποστολές περιπολίας και καταγραφής δεδομένων της εθνικής φρουράς, ειδικά μετά την είδηση της παραλαβής των νέων σερβικής κατασκευής πυροβόλων NORA.

Η Τουρκία με την μέθοδο των παραβιάσεων, των υπερπτήσεων και γενικά των μελετημένων προκλήσεων, προσπαθεί να “γκριζάρει” ολόκληρες περιοχές, με στόχο να τις διεκδικήσει στο μέλλον με κάθε τρόπο.

Πρόκειται για μια στρατηγική που αντανακλά στις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας που στοχοποιεί πλέον ευθέως τον ελληνισμό σε Αιγαίο και Κύπρο.

Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι μετά την αποχώρηση του ''ΤΣΕΣΜΕ'', επιδιώκουν να προκαλούν συνεχώς στο Αιγαίο ασκώντας μια ιδιότυπη πρακτική πίεσης στην ελληνική πλευρά. 

Tags
Back to top button