Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τουρκία - Μαφία βρεφών: Λεπτομέρειες που σοκάρουν! «Αν δεν έρθεις με τα χρήματα, δεν θα βρίσκεις τον τάφο του παιδιού σου»

Σοκ στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών» – Σκότωσαν τουλάχιστον 20 μωρά –Ο αρρωστημένος τρόπος δράσης

Οι λεπτομέρειες που έρχονται για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης είναι ανατριχιαστικές. Η «συμμορία βρεφών» της Τουρκίας, έπαιρνε νεογέννητα από τα κρατικά νοσοκομεία και φρόντιζε να γίνει διακομιδή τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Στη συνέχεια τα κρατούσε για εβδομάδες στις ειδικές ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν είτε από την παρατεταμένη παραμονή τους εκεί, είτε από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Τα νεκρά βρέφη ανέρχονται πλέον σε 21, ενώ 9 ιδιωτικά νοσοκομεία έκλεισαν με εντολή του υπουργού Υγείας, σε μια υπόθεση που προκαλεί παγκόσμιο αποτροπιασμό.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε όταν μέλη της μαφίας απείλησαν τοπικό εισαγγελέα να μην ασχοληθεί με την υπόθεση, ο οποίος όμως δεν πτοήθηκε από τον εκφοβισμό. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν φόβοι για τον θάνατο εκατοντάδων μωρών από τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, με τις υποψίες πλέον να βάζουν στην εξίσωση και πιθανούς θανάτους ενηλίκων με στόχο την εμπορία οργάνων.

Λεπτομέρειες που σοκάρουν

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε: «Οι διάλογοι των εγκληματιών και των συμμοριτών που επωφελούνται από τον θάνατο νεογέννητων μωρών ενώ κάνουν αυτό το κακό είναι ανατριχιαστικοί. Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες φρικιαστικών και ανησυχητικών εξελίξεων καθημερινά στη χώρα μας. Ποιος είναι τόσο αδίστακτος ώστε να επιχειρήσει να στερήσει τη ζωή σε νεογέννητα μωρά;».

Ένας από τους υπόπτους, ο Χασάν Μπάσρι Γκιοκ, ο οποίος ήταν νοσοκόμος και μίλησε για τη δράση του εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης στην πολυσέλιδη ομολογία του: «Ένα μωρό ήρθε στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε, η κατάστασή του δεν ήταν άσχημη, αλλά τη 2η ή 3η μέρα της νοσηλείας του, η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται και άρχισε να υποφέρει από καρδιακή ανωμαλία. Δεδομένου ότι ο Φιράτ Σαρί παρέπεμψε το μωρό στο Πρώτο Διεθνές Νοσοκομείο, το οποίο είχε δυσμενείς συνθήκες, δεν μπορούσε να γίνει καμία επέμβαση καρδιάς στο μωρό στο νοσοκομείο. Ο υπεύθυνος για το μωρό στο νοσοκομείο ήταν ο (άλλος συλληφθείς νοσοκόμος) Χακάν Ντοουκάν Ταστσί. Μάλιστα, ο Ντοουκάν, ο οποίος συναντήθηκε με την οικογένεια του μωρού, παρουσιάστηκε ως γιατρός και παρενέβαινε ως γιατρός του μωρού. Το μόνο φάρμακο που μπορούσε να χορηγηθεί στο μωρό ήταν ένα φάρμακο για την καρδιά. Ο Ντοουκάν έδινε αυτό το φάρμακο. Κάποια στιγμή σταμάτησε να δίνει το φάρμακο. Κοίμιζε το μωρό με βαριά ναρκωτικά. Στη συνέχεια, παρά την παρέμβαση, το μωρό άρχισε να γίνεται μπλε μέρα με τη μέρα επειδή είχε μια καρδιακή ανωμαλία, αλλά ο Ντοουκάν συνέχισε επί 1,5 μήνα να δίνει στο μωρό τα ίδια φάρμακα».

Ο ίδιος είπε αργότερα ότι προειδοποίησε πως το μωρό θα πέθαινε και δεν υπήρχε λόγος να το φορτώνουν με φάρμακα. Υποστήριξε δε, ότι η μόνη του δράση στην εγκληματική οργάνωση ήταν να «πειράζει» τις εκθέσεις θανάτου, ώστε να αποκρύπτεται η αληθινή αιτία και ότι δεν σκότωσε ποτέ κανένα μωρό.

«Αν δεν πληρώσεις δεν θα βρεις τον τάφο του παιδιού σου»

Ο Γκιασετίν Μερτ Οζντεμίρ έχασε το νεογέννητό του εξαιτίας των ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης. Κι όμως, όπως καταθέτει στην αστυνομία, μόλις βρήκε τον νοσοκόμο Ντοουκάν, ο οποίος είχε παρουσιαστεί και σε αυτόν ως γιατρός, εκείνος του ζήτησε 80.000 τουρκικές λίρες (2.150 ευρώ) για να του δώσει το νεκρό μωρό του! Όταν ερωτήθηκε γιατί, ο Ντοουκάν απάντησε ενέπλεξε την περιφερειακή υπηρεσία νεκροτομείων σε μία άνευ νοήματος εξήγηση για να πείσει τον άτυχο πατέρα να του δώσει τα λεφτά. Του είπε ότι χρειάζονται λεφτά, αλλιώς το μωρό θα ταφεί στο νεκροταφείο αστέγων, ανώνυμο και δεν θα το βρει ποτέ. Όταν ο πατέρας του είπε ότι μπορεί να του δώσει μόνο 10.000 τουρκικές λίρες, ο Ντοουκάν του είπε: «Φύγε και ξαναέλα με τα λεφτά. Αν δεν έρθεις με 80.000 λίρες, δεν θα βρίσκεις τον τάφο του παιδιού σου».

Του έδειξε το μωρό του «νεκρό στη θερμοκοιτίδα»

Η γυναίκα ενός άλλου θύματος γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι. Όμως αμέσως μετά τη γέννα ανέφεραν στον πατέρα ότι η κατάσταση του μωρού επιδεινώθηκε και παρέπεμψαν το μωρό για ανάρρωση σε άλλο νοσοκομείο. Μάλιστα, του ζήτησαν να πληρώσει προκαταβολικά το 5ήμερο τέλος νοσηλείας των 35.000 λιρών. Όπως είπε ο πατέρας: «Πήραν το μωρό μου στην εντατική μονάδα νεογνών. Είδα ότι το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα εκεί. Μου ζήτησαν αυτό που νόμιζα ότι ήταν ιατρικές προμήθειες. Αγόρασα ένα μπιμπερό, σαμπουάν, πάνα και μερικά φάρμακα. Την επόμενη μέρα τηλεφώνησαν στις 08.00 το πρωί και είπαν ότι η κατάσταση του μωρού μου ήταν άσχημη και ότι πρέπει να έρθουμε στο νοσοκομείο. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι το μωρό μου πέθανε γύρω στις 06:00 το πρωί και ότι προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όταν ήθελα να δω το μωρό μου, μου έδειξαν το μωρό μου νεκρό στη θερμοκοιτίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών».

Έκαναν ένεση στη μήτρα μητέρας

Ένας ακόμα πατέρας που κλήθηκε να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για τη δράση της συμμορίας βρεφών της Τουρκίας, αποκαλύπτει ένα σοκαριστικό συμβάν: «Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, δεν υπήρχε γιατρός να μας παρακολουθεί. Υπήρχε μόνο μια μαία. Το πρωί, ο γιατρός ονόματι Μπαρίς Γ. εξέτασε τη γυναίκα μου και είπε ότι απαιτείται καισαρική τομή. Δεδομένου ότι είναι μόλις η 25η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το μωρό δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την ανάπτυξή του, οπότε είπαν ότι θα κάνουν ένεση στη μήτρα της μητέρας», είπε, ενώ παρουσίασε την ίδια διαδικασία με τους παραπάνω, λέγοντας ότι η κατάσταση του εμβρύου χειροτέρεψε και εν τέλει αναγκάστηκαν να το πάρουν για να μην πεθάνει και η μητέρα.

 

 

Tags
Back to top button