Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το είδος φαγητού που προκαλεί εγκεφαλικό επεισόδιο σε νέους ανθρώπους (βίντεο)

Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για την αύξηση του αριθμού των νέων που παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο και οι ειδικοί λένε ότι μια διατροφή με πολλές αλμυρές τροφές θα μπορούσε να είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό.


Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι, στην Μ. Βρετανία, το ποσοστό των νέων ανθρώπων (περίπου 25 έως 64 ετών ) που παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο έχει αυξηθεί.

Υπολογίζεται ότι το 25% των ανθρώπων που θα πεθάνουν μόνο το Σεπτέμβριο από εγκεφαλικό επεισόδιο θα είναι κάτω των 75 ετών, με τις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις να είναι εφικτό να προληφθούν.

Τα ευρήματα αποδίδονται στο γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι αναπτύσσουν υψηλή αρτηριακή πίεση από την εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι διατροφή που ακολουθούν.

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού θεωρείται ότι αποτελεί βασική αιτία, καθώς οι νέοι δεν καταναλώνουν πλέον αρκετά φρούτα και λαχανικά, είναι υπέρβαροι και δεν ασκούνται αρκετά.


Ο οργανισμός Blood Pressure UK λέει ότι η μείωση της πρόσληψης αλατιού σε λιγότερο από 6 γραμμάρια την ημέρα είναι ο γρηγορότερος τρόπος για την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Συστήνουν να μην βάζετε πρόσθετο αλάτι στο μαγείρεμα, ή στο τραπέζι και να μην χρησιμοποιείτε κύβους ζωμού και μπαχαρικών, σάλτσες και σόγια.

Δεδομένου ότι η υπέρταση μπορεί να περάσει απαρατήρητη χωρίς τακτικό έλεγχο της πίεσης του αίματος, ο Blood Pressure UK ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους -ανεξάρτητα από την ηλικία τους- να ελέγχουν συχνά-πυκνά την πίεσή τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου ένας στους τρεις ανθρώπους ζει με υπέρταση, ενώ 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται, ότι απλά δεν έχουν διαγνωστεί ακόμα.

Η υπέρταση αντιπροσωπεύει την βασική αιτία για το 60% όλων των εγκεφαλικών επεισοδίων, με εννέα από τις δέκα περιπτώσεις να μπορούν ν’ αποφευχθούν.

Ο καθηγητής Graham MacGregor, πρόεδρος του Blood Pressure UK , δήλωσε: “Η υπέρταση σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου πρόβλημα που μπορεί να προληφθεί (…) Μειώνοντας την αρτηριακή πίεση του γενικού πληθυσμού ακόμη και λίγο, θα μπορούσαμε να σώσουμε πάνω από 1 δισ. Λίρες κάθε χρόνο στο δημόσιο σύστημα Υγείας (…) Το να ελέγχει ο καθένας μας ξεχωριστά την πίεσή του είναι το πιο σημαντικό βήμα που για να μειώσουμε τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και καρδιακής ανεπάρκειας”.

iatropedia.gr

Tags
Back to top button