Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το φρούτο που καταπολεμά τα ανθεκτικά μικρόβια - Ποια άλλα οφέλη έχει

Το τελευταίο διάστημα επικρατεί παγκόσμια ανησυχία για την ανθεκτικότητα των μικροβίων, τα οποία οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα σκοτώνουν έναν άνθρωπο κάθε τρία δευτερόλεπτα μέχρι το 2050.

Η μικροβιακή αντίσταση αποτελεί διπλό πρόβλημα: δεν ανακαλύπτονται νέα αποτελεσματικότερα αντιβιοτικά με τον αναγκαίο ρυθμό (η πιο πρόσφατη κατηγορία νέων αντιβιοτικών ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ΄80), ενώ αχρηστεύονται τα υπάρχοντα αντιβιοτικά λόγω άλογης χρήσης.

Ένα καλό νέο που σχετίζεται με την καταπολέμηση των ανθεκτικών μικροβίων έρχεται από αυστραλούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου LaTrobe της Μελβούρνης.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ένζυμα που βρίσκονται στις ρίζες και το στέλεχος του ανανά θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά στη μάχη κατά των υπερανθεκτικών μικροβίων.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν πειράματα στο πλαίσιο των οποίων διαπίστωσαν ότι τα ένζυμα του εξωτικού φρούτου καταπολεμούν την διάρροια σε χοιρίδια, γεγονός που γεννά ελπίδες ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια λύση στη μάχη κατά των υπερανθεκτικών μικροβίων.

Ο ανανάς είναι ένα χυμώδες φρούτο με ξεχωριστή γεύση, που ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα. Είναι διαθέσιμος κατά τη διάρκεια όλου του έτους στις τοπικές αγορές, αν και η κύρια περίοδος παραγωγής του είναι από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο.

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το κάλιο.

Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες.

Κάποια από τα οφέλη του για την υγεία είναι τα εξής:

Αντιφλεγμονώδης δράση - Γαστρεντερικά οφέλη

Ο ανανάς είναι πλούσιος σε βρωμελαΐνη, μια ομάδα ενζύμων που συμβάλλουν στη διαδικασία της πέψης. Οι ευεργετικές επιδράσεις της βρωμελαΐνης δεν φαίνεται να περιορίζονται στην προαγωγή της υγείας του πεπτικού, καθώς κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι έχει ευεργετικά οφέλη στη φλεγμονή, στην πήξη του αίματος και στην αναστολή της ανάπτυξης ορισμένων όγκων.

Αντιοξειδωτική προστασία – Ανοσοποιητικό

Η υψηλή περιεκτικότητα του ανανά στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C μπορεί να συμβάλλει στην προστασία έναντι της εμφάνισης νοσημάτων φθοράς όπως καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και καρκίνου, ενώ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας από το κοινό κρυολόγημα.

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη που αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας όρασης κατά την ενήλικη ζωή

Tags
Back to top button