Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Νέα Τάξη Πραγμάτων

Το Βατικανό στη συνάντηση της Λέσχης Bilderberg – Ποιος είναι ο ρόλος του Καρδινάλιου Παρολίν

Του Μανώλη Κείου


Πρωτόγνωρο,αν όχι αλλόκοτο, ήταν το άκουσμα της παρουσίας εκπροσώπου του Βατικανού στην συνεδρίαση της Λέσχης Μπιλντερμπεγκ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω από άκρα μυστικότητα στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προηγούμενο άρθρο του είχε επισημάνει την ιδιαίτερη βαρύτητα αυτής της παρουσίας η οποία !

Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στην συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης είναι ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού.

Τι δουλειά έχει όμως η αλεπού στο παζάρι;


Η συνάντηση της Bilderberg, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τους επικριτές ως ένα είδος «παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης» απευθύνεται σε αξιωματούχους και παράγοντες που από τα πόστα τους μπορούν να “αλλάξουν τον κόσμο”προς όφελος βέβαια της Νέας Τάξης Πραγμάτων την οποία υπηρετούν.

Πως επομένως το Βατικανό συμμετέχει σε μια τέτοια συνεδρίαση.

Οι πρώτες αναλύσεις ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πράγματα και καταστασεις στους διαδρόμους του Βατικανού η συμμετοχή του καρδινάλιου Παρολίν μπορεί να είναι μια έκφραση της «κουλτούρας της συνάντησης» που ενθαρρύνεται με κάθε ευκαιρία από τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο Πάπας συχνά ζητάει από αξιωματούχους του Βατικανού να ξεκινήσουν διάλογο με τον κόσμο.

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο Καρλομάγνου στις 6 Μαΐου 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αποτυπώσει ξεκάθαρα αυτή την θεωρία λέγοντας ότι «σήμερα πρέπει επειγόντως να εμπλέξουμε όλα τα μέλη της κοινωνίας στην οικοδόμηση ενός πολιτισμού που προωθεί τον διάλογο ως μορφή συνάντησης» και στη δημιουργία ενός «μέσου οικοδόμησης συναίνεσης και συμφωνίας αναζητώντας ταυτόχρονα τον στόχο μιας δίκαιης, ευαίσθητης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας ».

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι μια άλλη ανάλυση η οποία υποστηρίζει πως η συμμετοχή του καρδινάλιου στην ομάδα Bilderberg θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας στρατηγικής διαλόγου που η Αγία Έδρα επιχειρεί με μια ομάδα ηγετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο Καρδινάλιος Παρολίν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και στην ομιλίατου εκεί στις 19 Ιανουαρίου ανέφερε τους στόχους της παπικής διπλωματίας.

Ο ίδιος ήταν που τον περασμένο Άυγουστο είχε πάει Μόσχα και πέραν των .

Κατά συνέπεια λοιπόν είναι σαφές πως ο Παρολίν είναι το “πολυεργαλείο” της βατικάνειας διπλωματίας και το ερώτημα που αναμένει απάντηση είναι μέχρι που φθάνουν οι φιλοδοξίες του ίδιου αλλά και ποια τα σχέδια της Αγίας Έδρας….

Tags
Back to top button