Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Το απίστευτο μαγειρικό κόλπο για να γίνει το χταπόδι σας μαλακό και ζουμερό – Τι πρέπει να κάνετε

Το χταπόδι είναι ένας μεζές, τον οποίο έχουμε συνδυάσει τόσο με τα ελληνικά καλοκαίρια, όσο και με την νηστεία της σαρακοστής! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το μαγειρέψει κανείς. Το ψητό χταπόδι μάλιστα έχει τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά, που σε τραβάει… από τη μύτη.


Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ στις ψαροταβέρνες και στα εστιατόρια το απολαμβάνουμε μαλακό και ζουμερό, στη δική μας κουζίνα, βγαίνει σκληρό και μαστιχωτό, αναφέρει το Bovary.

Τελικά πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε χταπόδι μαλακό και ζουμερό;

Υπάρχουν δύο τρόποι! Σύμφωνα με τον πρώτο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνική των ψαράδων. Να το πετάξετε στα βράχια, να το χτυπήσετε να το τρίψετε κυκλικά, αμέσως μόλις βγει από το νερό. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να μαλακώσουν οι ιστοί του.

Και υπάρχει και ένας δεύτερος, πολύ πιο απλός, αλλά λίγο χρονοβόρος τρόπος. Να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε.


Στην περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο. Βάλτε το στην κατάψυξη για δύο εβδομάδες. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.

Tags
Back to top button