Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Σκάνδαλο Δ.Λιγνάδη: Διαδικτυακό ψήφισμα για την παραίτηση της Λ.Μενδώνη

Κύμα οργής κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο διαδίκτυο, εξαιτίας της μη παραίτησης της για το σκάνδαλο Δημήτρη Λιγνάδη. 

Μιλώντας για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου και για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η υπουργός ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και πως την «εξαπάτησε», επειδή είναι «επικίνδυνος άνθρωπος».

Οι δηλώσεις της κας Μενδώνη προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων τόσο από τον καλλιτεχνικό κόσμο, όσο και από πολιτικούς και απλούς πολίτες. Στα social media, κυριάρχησαν τα hashtags #Μενδώνη_παραιτήσου και #nomoremendoni, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που καταλόγισαν στην υπουργό έλλειψη αυτοκριτικής και την ευθύνη για την πρόσληψη του Λιγνάδη.

Διαδικτυακό ψήφισμα

Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το ζήτημα μέχρι τα άκρα, καθώς δημιούργησαν διαδικτυακό ψήφισμα στην ιστοσελίδα Avaaz, συλλέγοντας υπογραφές για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη. Ήδη έχουν συλλεχθεί, περισσότερες από 3.000 υπογραφές.

Το κείμενο της σελίδας

«Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μετά από την στάση που κράτησε και τις πράξεις της αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κα Μενδωνη διόρισε τον Δημήτρη Λιγναδη στην υψηλότερη δημόσια θέση που υπάρχει στο ελληνικό θέατρο, ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ήταν ευρέως γνωστό ότι ο κ. Λιγνάδης κακοποιούσε κατά συρροή ηθοποιούς, φοιτητές και ανήλικα παιδιά.

Η υπουργός Πολιτισμού διατείνεται ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη μόλις τρεις ημέρες πριν από τον διορισμό του. Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα: είτε γνώριζε το άκρως διαδεδομένο μυστικό της παιδοφιλίας του, είτε όχι. Στην περίπτωση που δε το γνώριζε, ήταν εγκληματικά ανεπαρκής η έρευνα της να επιλέξει τον καταλληλότερο υποψήφιο για αυτή τη θέση, αφού μάλιστα στο παρελθόν ο Δ. Λιγνάδης είχε απομακρυνθεί από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν πάλι γνώριζε γι αυτόν και συνειδητά συγκάλυψε έναν κατ’ εξακολούθηση παιδεραστή τότε μιλάμε για ένα πολιτικό σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων.

Σε μια περίοδο που βρίσκουν το θάρρος τόσα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίηση που έχουν δεχτεί, έχουμε ανάγκη την στήριξη της πολιτείας κ της δικαιοσύνης να πάρουν θέση, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και ανήλικα παιδιά. Αυτό που έχουμε ανάγκη από μία Υπουργό Πολιτισμού είναι να αντιπροσωπεύει τον καλλιτεχνικό χώρο, να προστατεύει τα θύματα και όχι τους θύτες.

Η κα Μενδωνη υποτίμησε τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής κ προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι ό,τι όλοι μας προσπαθούμε να φέρουμε στο φως.

Ζητάμε να αναλάβει την πολιτική της ευθύνη και να δηλώσει άμεσα την παραίτηση της».

Tags
Back to top button