Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο στο Μενίδι

Συνεχίζεται από το πρωί, με αμείωτη ένταση, η έρευνα της Ασφάλειας στο Μενίδι και ιδιαίτερα στον οικισμό Αυλίζα, με στόχο την ανεύρεση του όπλου απο το οποίο έφυγε η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο μαθητή στην εκδήλωση του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών την Πέμπτη το βράδυ.

Το όπλο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, είναι καθοριστικό για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς είναι απαραίτητο στη βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

Στο οικόπεδο αυτό βρέθηκαν χτες το βράδυ συνολικά 18 κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Απο αυτούς οι εννέα, είναι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και εξετάζεται η εκδοχή να προέρχονται απο το ίδιο πιστόλι που ρίχτηκε και η μοιραία σφαίρα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί χωρίς το όπλο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την υπόθεση γλέντι σε σπίτι γνωστού Ρομά στην περιοχή, που γινόταν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο και είναι περίπου 500 μέτρα μακριά.

Το γλέντι είχε στηθεί καθώς δύο γυναίκες της οικογένειας, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για υπόθεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν προχτές ελεύθερες απο τον εισαγγελέα.

Οι κάλυκες βρέθηκαν κατα την την έρευνα σε οικόπεδο περίπου 80 μέτρα από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες οτι ρίχτηκαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν το γλέντι, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, με αφορμή το συγκεκριμένο γλέντι, αναφέρουν οτι στην περιοχή είναι πολλά τα άτομα που συλλαμβάνονται κάθε τόσο, κυρίως για ναρκωτικά, αλλά και άλλες εγκληματικές πράξεις, αλλά σε λίγο καιρό αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα τους.

Σημειώνεται ότι και χτες, στο πλαίσιο των ερευνών για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή, συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών και οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα. Οι προσαγωγές συνολικά έφτασαν τις 34, ενώ έγιναν και 22 έρευνες σε σπίτια.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο νεκροταφείο Μενιδίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button