Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος: «Οι φρεγάτες Belharra θα έχουν εξαρχής αναβαθμισμένα αντίμετρα και ECCM αιχμής»

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Συστήματα ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών ECM κατά εχθρικών πυραύλων στις φρεγάτες (Φ/Γ) του Πολεμικού Ναυτικού», ενώ αναφέρθηκε και στον εξοπλισμό που θα φέρουν οι φρεγάτες Belharra.

Για την αντιμετώπιση αντιπλοϊκών κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β), εφαρμόζονται συνδυαστικές τακτικές στο πεδίο, με προτεραιότητα χρήσης όπλων φυσικής καταστροφής της απειλής (hard-kill, ήτοι Κ/Β επιφάνειας – αέρος, πυροβόλα, αντιβληματικά οπλικά συστήματα, κ.λπ.) και, κατά περίπτωση, συστήματα παρεμβολών (Electronic Counter Measures – ΕCΜ).

Αναφορικά με τα ΕCΜ, στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού μονάδων ΠΝ, προβλέπεται η αναβάθμιση δυνατοτήτων μέσων ηλεκτρονικού πολέμου με την πρόσκτηση συσκευών ΕSΜ και η αντίστοιχη αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων ΕCΜ, τα οποία είναι εγκατεστημένα στις Φ/Γ τύπου MEKO και σε αριθμό Φ/Γ τύπου «S».

Εντούτοις, το εν λόγω πρόγραμμα φέρει διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ», και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες, πολλώ δε μάλλον μέσω της παρούσας διαδικασίας.

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά αντι-αντίμετρα (Electronic Counter Counter Measures – ΕCCΜ), τα υφιστάμενα radar και συστήματα διευθύνσεως βολής (ΣΔΒ) του συνόλου των μονάδων κρούσης του ΠΝ, διαθέτουν υψηλών δυνατοτήτων ΕCCΜ.

Τέλος, οι Φ/Γ τύπου FDΙ (Belharra) θα διαθέτουν εξαρχής αναβαθμισμένες δυνατότητες αναχαίτισης εχθρικών Κ/Β, ενώ τα ενσωματωμένα ΕCCΜ θα αποτελούν αιχμή της τεχνολογίας, όμως περαιτέρω πληροφορίες εμπίπτουν σε διαβάθμιση «ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ» και δεν δύνανται να αποδεσμευτούν.

Tags
Back to top button