Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Σας τσίμπησε τσούχτρα; Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Το τσίμπημα της τσούχτρας είναι μια δυσάρεστη εμπειρία που μπορεί όμως να συμβεί ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια των διακοπών σας.


Εάν δεν είστε αλλεργικοί ή με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς το τσίμπημα της τσούχτρας δεν προκαλεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Συμπτώματα

Η περιοχή του σώματος που ήλθε σε επαφή με την τσούχτρα παρουσιάζει:
-Κοκκινίλα
-Φούσκωμα της επιδερμίδας
-Έντονο τσούξιμο
-Πόνος
-Φαγούρα

Τα ενοχλήματα αυτά προκαλούνται από την τοξική ουσία που απελευθερώνεται από τα πλοκάμια της τσούχτρας.


Τι να κάνετε

-Ξεπλένετε την περιοχή του τσιμπήματος με αμμωνία ή με θαλασσινό νερό ή τρίβετε το σημείο με άμμο και ξεπλένετε καλά. Μην χρησιμοποιήσετε γλυκό νερό γιατί ενεργοποιεί το δηλητήριο που υπάρχει στα πλοκάμια της τσούχτρας.

-Χρησιμοποιήστε πάγο για να περιορίσετε το πρήξιμο, την κοκκινίλα και τον πόνο.

-Βάλτε στην περιοχή κάποια αλοιφή για τσιμπήματα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες με ξύδι που καταπραΰνουν το τσούξιμο και τη φαγούρα.

-Για προληπτικούς λόγους μπορείτε να πάρετε κάποιο αντισταμινικό, προκειμένου να αποτρέψετε πιθανά συμπτώματα αλλεργίας.

-Αν είστε αλλεργικοί συμβουλευτείτε γιατρό ή επισκεφθείτε το πλησιέστερο κέντρο υγείας για το ενδεχόμενο να πρέπει να σας χορηγηθεί ένεση κορτιζόνης.

Tags
Back to top button