Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Ποια καλοκαιρινή τροφή μειώνει φλεγμονή και πόνο

Οι άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα που τρώνε ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν λιγότερες φλεγμονές και πόνους στις αρθρώσεις τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Ρευματοειδής αρθρίτιδα – Όσα περισσότερα ψάρια τρώει ένας ασθενής, τόσο εξασθενούν τα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ κάποιο όφελος υπάρχει ακόμη και με την κατανάλωση ψαριών μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη ρευματολόγο δρα Σάρα Τεντέσκι του Νοσοκομείου Brigham & Women’s της Βοστώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αρθρίτιδας «Arthritis Care & Research», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν 176 ασθενείς, συσχετίζοντας την πορεία της νόσου με τη διατροφή καθενός ατόμου.

Η ευεργετική επίδραση των ψαριών αποδίδεται κυρίως στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν, ιδίως ορισμένα είδη ψαριών όπως ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων με ωμέγα-3 μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, αλλά η νέα μελέτη δείχνει ότι το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο αν κανείς καταναλώνει φρέσκα ψάρια.


Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι με τα ψάρια επιτυγχάνεται περίπου το ένα τρίτο της βελτίωσης που επιφέρουν τα συνήθη φάρμακα για τη νόσο όπως η μεθοτρεξάτη.

«Με αυτόν τον βαθμό βελτίωσης, γενικά περιμένουμε ότι ο ασθενής θα νοιώσει σημαντικά καλύτερα», δήλωσε η Τεντέσκι, η οποία πρόσθεσε ότι «το ψάρι αποτελεί έξυπνη επιλογή, είτε έχει κανείς αρθρίτιδα είτε όχι».

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button