Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Κίνδυνος δηλητηρίασης από συγκεκριμένες κούπες

Ποιες κούπες που χρησιμοποιείτε μπορεί να προκαλούν σταδιακή δηλητηρίαση


Δηλητηρίαση – Η Διεύθυνση Αλκοολούχων Ποτών της Αϊόβα έκανε την σχετική ανακοίνωση, αφότου εξέτασε την δηλητηριώδη φύση του χαλκού και των κραμάτων χαλκού που αναμειγνύονται με τα τρόφιμα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ηθικής για τα Τρόφιμα του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), απαγορεύεται στον χαλκό να έρχεται σε άμεση επαφή με τρόφιμα που έχουν ισορροπία pH κάτω από 6,0.

Τα υγρά με pH κάτω από 6,0 περιλαμβάνουν το ξύδι, τους χυμούς φρούτων και το κρασί.

“Όταν οι επιφάνειες χαλκού και κράματος χαλκού έρχονται σε επαφή με όξινα τρόφιμα ή υγρά, ο χαλκός μπορεί να διαρρεύσει σε αυτά”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η δηλητηρίαση από χαλκό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, διάρροια, έμετο και ακόμη και κιτρίνισμα του δέρματος.

Η προειδοποίηση για την υγεία σημειώνει ότι οι κούπες χαλκού που έχουν εσωτερική επένδυση με διαφορετικό μέταλλο όπως το νικέλιο ή ο ανοξείδωτος χάλυβας εξακολουθούν να είναι ασφαλείς.


Πηγή: Iatropedia

Tags
Back to top button