Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσα τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μπορεί να πλήξει το ISIS σε 60 δευτερόλεπτα στην Al-Bab; Nέα κοινή αεροπορική επιχείρηση Ρωσίας-Τουρκίας εξοργίζει τον Ν.Τραμπ

Πόσα τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μπορεί να πλήξει το ISIS σε 60 δευτερόλεπτα; Σύμφωνα με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ένα Leopard-2A4 και δύο τεθωρακισμένα οχήματα ACV-15. Αυτές είναι οι νέες καταγεγραμμένες απώλειες του τουρκικού Στρατ0ύ στην Al-Bab στο χωριό Qabr al-Muqri. 1 Τούρκος στρατιωτικός νεκρός και 5 τραυματίες από την επίθεση των τζιχαντιστών.

Και επειδή το ρεζιλίκι των Τούρκων δεν έχει όρια, ήρθε νέα κοινή ρωσοτουρκική επιχείρηση στην Al-Bab σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Σίγουρα τα νέα «γεράκια» στην Ουάσινγκτον αισθάνονται «κάπως άβολα». Οι αποφάσεις θα παρθούν σύντομα σχετικά με το μέλλον της Τουρκίας…

Ρωσικά Su-24M,  Su-35S έλαβαν μέρος στην επιχείρηση μαζί με F-16 και F-4.

Τρία διοικητικά κέντρα του ISIS, εγκαταστάσεις επικοινωνιών και αριθμό κρησφύγετων καταστράφηκαν.

«Οι κοινές ρωσοτουρκικές επιχειρήσεις κατέστρεψαν από τις 18 Ιανουαρίου 60 τρομοκρατικούς στόχους».

Ταυτόχρονα, ο τουρκικός στρατός έχει αναπτύξει εκτάκτως εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης και  προσωπικό στην περιοχή Elbeyli της επαρχίας Kilis, που συνορεύουν με τη Συρία, ανέφερε η κυβερνητική υπηρεσία τύπου της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν την συγκέντρωση αρμάτων μάχης , τεθωρακισμένων οχημάτων , οχημάτων μεταφοράς στρατευμάτων και εξοπλισμού που συνοδεύεται από  δυνάμεις της χωροφυλακής οι οποίες έχουν  αναπτυχθεί στα σύνορα της πόλης.

Οι μάχες στην πόλη για  τον έλεγχό της πόλης Al-Bab στην επαρχία του Χαλεπίου έχουν αποδειχτεί ως ο « τάφος»  των τουρκικών δυνάμεων και έχουν επιφέρει την απώλεια  δεκάδων αρμάτων  μάχης , θωρακισμένων οχημάτων και πολλών στρατιωτών , το ηθικό των οποίων είναι εντελώς καταρρακωμένο.

Σε άρθρο μας με τίτλο , αναφέραμε ότι τις μεγαλύτερες απώλειες από την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδας του Ευφράτη» είχε η Τουρκία πριν μερικές ημέρες με 50 νεκρούς και 15 τραυματίες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το Ισλαμικό Κράτος με τζιχαντιστές στην πόλη  Αλ-Μπαμπ, σε αποτυχημένη επίθεση του τουρκικού στρατού.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι μάχες μαίνονται σφοδρότατες με τους ισλαμιστές . Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι τα τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν  θέσεις των ισλαμιστών στην περιοχή Αλ-Μπαμπ ,αφήνοντας πάνω από 40 τρομοκράτες νεκρούς  σύμφωνα με  εκτιμήσεις.

Επίσης έχουν αποφασισθεί οι κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις με την Ρωσία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σκληροτράχηλων ισλαμιστών του ISIS, αλλά μέχρι  τώρα οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν το ηθικό τους.

Όλες όμως οι επιθέσεις  των Τούρκων «πέφτουν» πάνω στην σθεναρή αντίσταση των τζιχαντιστών , οι οποίοι σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν παραλάβει βαρύ οπλισμό από τις ΗΠΑ, ειδικά αντιαρματικά συστήματα .

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αναγκασμένος να στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή διότι οι Τούρκοι κινδυνεύουν με ολοκληρωτική κύκλωση και καταστροφή.

Οι  Ρώσοι βλέποντας το αδιέξοδο αποφάσισαν  να καθαρίσουν και την Αλ Μπαμπ μόνοι τους, καθώς οι άστοχες επιθέσεις της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δίνουν πάλι την ευκαιρία στους τζιχαντιστές να ανασυνταχθούν.

Το «τουρκικό Βιετνάμ» έχει όνομα και λέγεται Αλ Μπαμπ , μια πόλη που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη των Τούρκων.

Μια πόλη όμως σύμβολο , η πτώση της οποία θα σημάνει πάρα πολλά στον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους.

 

 

Tags
Back to top button