Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η σχεδόν απαγορευμένη τροφή που τελικά χαρίζει μακροζωία;

Διατροφολόγοι και ερευνητές μας είχαν στεναχωρήσει αφάνταστα τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να βγάλουμε τα τυριά από τη διατροφή μας γιατί βλάπτουν την υγεία.


Ωστόσο, νέα -πιο φιλική σε εμάς τους λάτρεις των τυριών- έρευνα, έρχεται να αποκαταστήσει τη φήμη τους, υποστηρίζοντας ότι χαρίζουν μακροζωία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου A&M του Τέξας, «βαριά» τυριά όπως το τσένταρ, η παρμεζάνα και το μπρι, όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην υγεία, αλλά ενισχύουν και τη μακροζωία, χάρη σε ένα χημικό συστατικό τους. Ο λόγος για την σπερμιδίνη, η οποία έχει την ικανότητα να σταματάει την αναπαραγωγή των καρκινικών κυττάρων στο συκώτι, ενώ έχει και τη δυνατότητα να αποτρέψει την κίρρωση του ήπατος.

Οι έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με θεραπεία σπερμιδίνης, έδειξαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 25%! Βέβαια, μένει να φανεί αν η επίδραση θα είναι ίδια και στον άνθρωπο, με τους επιστήμονες πάντως να τονίζουν ότι παρόμοιες ευεργετικές ικανότητες έχει και η κατανάλωση μανιταριών, σόγιας, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης.

Tags
Back to top button