Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

«Περπατάω!»: Η συγκλονιστική στιγμή που μια 4χρονη με εγκεφαλική παράλυση κάνει τα πρώτα της βήματα (βίντεο)

Η Maya, 4 ετών, έχει εγκεφαλική παράλυση. Τον Μάιο, μαζί με την οικογένειά της ταξίδεψαν στο Νοσοκομείο Παίδων του Σαιντ Λούις στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που είναι γνωστή ως Selective Dorsal Rhizotomy (SDR), σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η εγκεφαλική παράλυση που έχει.


Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι γιατροί είπαν στην οικογένεια του κοριτσιού ότι θα μπορούσε να της πάρει ακόμα και έναν χρόνο προτού η μικρή Maya μπορέσει να περπατήσει μόνη της. Όμως, μόλις επτά εβδομάδες μετά την επέμβαση, η 4χρονη απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και έκανε τα πρώτα της βήματα.

Η μητέρα της κατέγραψε αυτήν την στιγμή σε βίντεο και το αποτέλεσμα είναι μας γεμίζει χαρά και έμπνευση. Η Maya φωνάζει «Ναι! Περπατάω! Το έκανα!», καθώς λέει στην μητέρα της, ότι δεν χρειάζεται βοηθητικό μπαστούνι:

Η Maya γεννήθηκε έναν μήνα πρόωρα και ζύγιζε μόλις μισό κιλό! Λίγο πριν κλείσει τα δύο χρόνια ζωής διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και μέχρι και την στιγμή που βλέπετε παραπάνω, χρειαζόταν πάντοτε βοηθητικά μπαστούνια και καροτσάκια για να περπατάει.

Όχι πια…


Tags
Back to top button