Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Πανικός στην Κομοτηνή: Στο νοσοκομείο με μηνιγγίτιδα βρέφος 9 μηνών - Το 11ο κρούσμα στην περιοχή!

Με μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε ένα αγοράκι μόλις εννέα μηνών στην Κομοτηνή, το οποίο νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. 

Πρόκειται για το 11ο κρούσμα μηνιγγίτιδας που έχει καταγραφεί στην Κομοτηνή από την αρχή του έτους. 

Όπως αναφέρει ο xronos.gr, που επικοινώνησε με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, το βρέφος παρακολουθείται στενά από το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του Νοσοκομείου. Η κατάστασή του ήταν μέχρι χθες το απόγευμα ελεγχόμενη. 

Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί κρούσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε ένα περιστατικό ένα κοριτσάκι έχασε την ακοή του. 

Η μηνιγγίτιδα Β έχει ραγδαία εξέλιξη, εντός 24 ωρών και εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες. Η εκδήλωσή της είναι «ύπουλη» καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης. 

Ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες και δύναται να γίνει από την ηλικία των δύο μηνών, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ομάδες υψηλού κινδύνου.

Tags
Back to top button