Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Πάγωσαν» οι σχέσεις Καίρου-Άγκυρας - Τι δήλωσε ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στην αναθέρμανση των αιγυπτο-τουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, σύμφωνα με τον οποίο, «οι συνομιλίες Αιγύπτου-Τουρκίας έχουν σταματήσει προς το παρόν», αρνούμενος ο ίδιος ότι μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία κατευθυνόταν στην Τουρκία για να συνεχίσει τις συνομιλίες σύντομα.

Τα παραπάνω δήλωσε ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας σε τηλεφωνική του συνέντευξη στην αιγυπτιακή τηλεόραση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει τρέχουσα ημερομηνία για την επανάληψη των διερευνητικών διαβουλεύσεων για την αναθεώρηση των αιγυπτο-τουρκικών σχέσεων».

Αραβικές πηγές: ''Ελλάδα-Αίγυπτος πήραν αποφάσεις για την Α. Μεσόγειο''

Όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός τύπους, ξεκαθαρίζοντας άλλη μία φορά τις πάγιες θέσεις της Αιγύπτου στην ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, ο κ. Σούκρι ανέφερε ότι «αναμένουμε ότι οι αιγυπτιακο-τουρκικές σχέσεις θα βασίζονται στις αρχές που διέπουν τις σταθερές διεθνείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη παρέμβασης σε εσωτερικές υποθέσεις και καλής γειτονίας, μην επιτρέποντας οποιαδήποτε δραστηριότητα σε κρατικά εδάφη που θα αποσταθεροποιούσαν μια άλλη χώρα. Αυτές είναι οι καθιερωμένες αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τις οποίες ακολουθούμε και υιοθετούμε, και περιμένουμε σε όλες τις σχέσεις μας ότι οι χώρες θα υιοθετήσουν αυτές τις ίδιες αρχές».

Παράλληλα, ο κ. Σούκρι δήλωσε ότι «υπάρχει διπλωματική εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές με τους Επιτετραμμένους, μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα ο κανονικός πολιτικός διάλογος για τη μεταφορά μηνυμάτων, τη διαχείριση της σχέσης και της επικοινωνίας σχετικά με το τί βλέπουμε αναφορικά τις σχέσεις και τις απόψεις που πρέπει να επικοινωνήσουμε προς την τουρκική πλευρά».

Τουρκία: Νέες προκλήσεις και νέα NAVTEX στο Αιγαίο από την Άγκυρα

Σύμφωνα με την «Egypt Independent», τις δηλώσεις του Αιγυπτίου ΥΠΕΞ φαίνεται να πυροδότησαν οι αναφορές ενός συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Γιασίν Ακτάι, ο οποίος σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» επέκρινε τις αιγυπτιακές αρχές για αποφάσεις που εκδόθηκαν εναντίον των ηγετών και των μελών της παράνομης μουσουλμανικής αδελφότητας.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα τόνισε στο σημερινό ρεπορτάζ της, αναδημοσιεύοντας δημοσίευμα της αραβόφωνης «Μασρ Ελ Γιουμ», ότι «οι δηλώσεις του Ακτάι έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες θετικές δηλώσεις των δύο χωρών και την προσέγγιση που καταγράφηκε σε αρκετές συναντήσεις στο Κάιρο, όταν μία τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Αίγυπτο, από τις 5 έως τις 6 Μαΐου, μετά από πρόσκληση της Αιγύπτου, και μετά την επίσκεψη εκδόθηκε κοινή δήλωση που περιγράφει τις συνομιλίες ως «ειλικρινείς και σε βάθος».

Tags
Back to top button