Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Νέα Τάξη Πραγμάτων

Ομολογία Ρότσιλντ: Η νέα παγκόσμια τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο

Κάτι τρέχει με την νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων; Τα τελευταία τρία χρόνια, μια απροσδόκητη φωνή που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής προέκυψε από μία από τις πιο θρυλικές οικογένειες. Πρόκειται για τον Λόρδο Jacob Rothschild.


Δεν είναι μια, δεν είναι δύο αλλά αρκετά περισσότερες οι φορές που ο “πατριάρχης” μιας εκ των πιο ισχυρών οικογενειών του πλανήτη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Επί παραδείγματι στο πλαίσιο του σχολιασμού της ετήσιας έκθεσης του RIT Capital Partners για το 2014 προειδοποίησε ότι «η γεωπολιτική κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ένα χρόνο αργότερα, ο Jacob Rothschild προειδοποίησε και πάλι για το αποτέλεσμα του «μεγαλύτερου πείραματος της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία του κόσμου», και πάλι τον Αύγουστο του 2017, προειδοποίησε ότι “οι τιμές των μετοχών σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα σε μια εποχή που η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι με κανένα τρόπο εξασφαλισμένη. »

Διάχυτος είναι ο προβληματισμός πως η περίοδος της νομισματικής εξασφαλισμένης στέγασης μπορεί να φτάσει στο τέλος της. Τα γεωπολιτικά προβλήματα παραμένουν ευρέως διαδεδομένα και αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολο να επιλυθούν.

Το τελευταίο εξάμηνο με βάση τις κεθέσεις του RIT Capital Partners, ο Λόρδος Rothschild έκανε την τελευταία του προειδοποίηση μέχρι σήμερα, εστιάζοντας στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που καθιερώθηκε μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και το οποίο πιστεύει ότι κινδυνεύει τώρα.

Ο δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης επισήμανε τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και την κρίση της Ευρωζώνης ως τα βασικά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική τάξη και την έλλειψη μιας «κοινής προσέγγισης» – με ειδική αναφορά στην σταδιακή χαλάρωση της παγκοσμιοποίησης μετά την εκλογή Τραμπ – που έχει καταστήσει τη «συνεργασία σήμερα πιο δύσκολη»:


«Στις 9/11 και στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι δυνάμεις του κόσμου συνεργάστηκαν με μια κοινή προσέγγιση, η οποία σήμερα αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη μεταπολεμική οικονομική και ασφαλή τάξη»δηλώνει.

Δεν ήταν ξεκάθαρο αν αναφερόταν στο πρότυπο των μεταπολεμικών διαταγμάτων που προέκυψε όταν η FDR υποτίμησε το δολάριο σε σχέση με το χρυσό και στη συνέχεια καθόρισε μια τιμή για το κίτρινο μέταλλο, έναν αδύναμο σύνδεσμο που καταστράφηκε στη συνέχεια από τον Νίξον.

Με δεδομένο πάντως τον -κατά την άποψή του-αυξανόμενο παγκόσμιο κίνδυνο, ο Rothschild τονίζει ότι «υπό τις συνθήκες αυτές, η πολιτική μας είναι να διατηρήσουμε την περιορισμένη έκθεσή μας σε χρηματιστηριακές μετοχές και να αναλάβουμε νέες δεσμεύσεις με μεγάλη προσοχή» και πράγματι, κατά το πρώτο εξάμηνο, η RIT (Επενδυτική Εταιρεία υπό την προεδρία του Λόρδου Rothschild) είχε καθαρά εισηγμένη μετοχική έκθεση μόλις 47% , ιστορικό χαμηλό. Ο λόγος: η εικονική τραπεζική οικογένεια ανησυχεί για το γεγονός ότι ο δεκαετής κύκλος ανάπτυξης και ο αγώνας της αγοράς τελικά θα τελειώσουν.

Ο σχετικός κύκλος είναι στο δέκατο θετικό έτος. Βλέπουμε τώρα να εμφφανίζονται ορισμένες περιοχές με ασθενέστερη ανάπτυξη. Πράγματι το ΔΝΤ προέβλεψε πρόσφατα κάποια επιβράδυνση.

Ενώ ο Ρότσιλντ σημείωσε ότι «πολλές από τις οικονομίες του κόσμου έχουν απολαύσει ευρείας κλίμακας επιτάχυνση ανευ προηγουμένου μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, με 120 χώρες να βλέπουν ισχυρότερη ανάπτυξη το περασμένο έτος», πρόσθεσε επίσης ότι «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών αγορών παραμένουν υψηλές κατά τα ιστορικά πρότυπα, διογκωμένες με χρόνια χαμηλών επιτοκίων και με την πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης που φθάει τώρα στο τέλος «.

Ένας πιθανός κίνδυνος είναι η Ευρώπη, όπου τα επίπεδα του χρέους έφθασαν σε «δυνητικά καταστρεπτικά επίπεδα»:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη είναι ανησυχητικά – τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά – δεδομένου του ενδεχομένως καταστρεπτικού επιπέδου του χρέους σε ορισμένες χώρες.

Υπάρχει επίσης η απειλή ότι ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος κλιμακώνεται ουσιαστικά.

Η πιθανότητα των εμπορικών πολέμων έχει αυξήσει την ένταση και ο αντίκτυπος στις μετοχές είναι πλέον καταγεγραμμένος, για παράδειγμα μέχρι τις αρχές Ιουλίου ο δείκτης Shanghai Composite Index είχε μειωθεί κατά 22% από το top του Ιανουαρίου.

Ο Ρότσιλντ επανέλαβε επίσης την πρόσφατη προειδοποίηση από τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, προειδοποιώντας ότι η συρρίκνωση της παγκόσμιας ρευστότητας σε δολάρια πλήττει αναδυόμενες αγορές:

Τα προβλήματα είναι πιθανό να συνεχιστούν στις αναδυόμενες αγορές, σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων και τη νομισματική πολιτική της αμερικανικής Fed, η οποία έχει εξαντλήσει την παγκόσμια ρευστότητα του δολαρίου. Έχουμε ήδη δει τις επιπτώσεις στο τουρκικό και στο αργεντινικο νομίσμα.

Τέλος, ο Rothschild παραμένει ανήσυχος «για γεωπολιτικά προβλήματα όπως το Brexit, η Βόρεια Κορέα και η Μέση Ανατολή, σε μια εποχή που ο λαϊκισμός εξαπλώνεται παγκοσμίως».

Tags
Back to top button