Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι τρεις τροφές που δεν πρέπει να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων αδιαμφισβήτητα αποτελεί εδώ και χρόνια για πολλούς μια από τις πρακτικότερες ηλεκτρικές συσκευές. Ωστόσο, δεν είναι μια συσκευή που κάνει για όλες τις τροφές.

Υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν πρέπει ποτέ, για κανένα λόγο να τα ζεσταίνεις στα μικροκύματα.

Δες τρία από αυτά:

  • Βραστά αυγά: Όταν ζεσταίνεις ένα βραστό αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων, ο ατμός που συσσωρεύεται από τα μόρια νερού στο εσωτερικό τους δημιουργεί πίεση, την οποία η μεμβράνη και το κέλυφός τους είναι πολύ λεπτά για να αντέξουν. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μια μικρή ή μεγαλύτερη έκρηξη όπως αυτή που βλέπεις στην φωτογραφία –και η οποία μπορεί να συμβεί τόσο μέσα στον φούρνο, όσο και… στο πιάτο σου.
  • Ντομάτες (και η σάλτσα τους): Ακριβώς όπως τα βραστά αυγά, οι ντομάτες δεν αντέχουν την πίεση που δημιουργούν τα μικροκύματα στα υγρά μόριά τους, και αντιδρούν με μικρές εκρήξεις που πιτσιλάνε κάθε εκατοστό του εσωτερικού του φούρνου σου με ντοματόζουμο. Ζημιά μπορεί και να μην του κάνουν, αλλά δεν θα περάσεις και όμορφα καθαρίζοντας το χάος που θα προκληθεί.
  • Επεξεργασμένα κρέατα: Λουκανικάκια, αλλαντικά και λοιπές λιχουδιές είναι –υποθέτουμε το ξέρεις ήδη− ούτως ή άλλως μάλλον ανθυγιεινές επιλογές, καθότι περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, πρόσθετων ουσιών, χημικών και συντηρητικών. Εσύ τώρα, βάζοντάς τα στα μικροκύματα, προσθέτεις σε όλα τα παραπάνω και λίγη ακτινοβολία, ρισκάροντας έξτρα αύξηση της κακής χοληστερόλης σου.
Tags
Back to top button