Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 7 τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο του μαστού

Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών είναι αποδεδειγμένος και ο καρκίνος του μαστού δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια προλαμβάνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, ενώ τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά περιέχουν σύνθετες χημικές ουσίες που εξουδετερώνουν καρκινογόνες ουσίες στον οργανισμό.

Δείτε ποιες είναι οι 7 τροφές που κάθε γυναίκα πρέπει να εντάξει στη διατροφή της.

1. Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. κουνουπίδι, σκόρδο, κρεμμύδι, λάχανο) περιέχουν γλυκοζινολικές ενώσεις, χημικές ουσίες που ευθύνονται για την πικρή γεύση και την έντονη μυρωδιά τους. Οι γλυκοζινολικές ενώσεις προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες στο DNA.

2. Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που βρίσκονται σε λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα έχουν ευεργετική δράση όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

3. Όσπρια

Σύμφωνα με τη μελέτη Nurses Health Study (Μελέτη υγείας των νοσηλευτών), τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια κ.λπ. συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.

4. Τομάτες

Η τομάτα έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει.

5. Ψάρι

Η αυξημένη πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

6. Ελαιόλαδο

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή για τις σαλάτες αλλά και το μαγείρεμα, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και φυτικά θρεπτικά συστατικά.

7. Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες, ένα είδος φυτικών οιστρογόνων. Μελέτη που εκπονήθηκε το 2009 υπέδειξε ότι οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που καταναλώνουν λιγνάνες αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Tags
Back to top button