Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 6 πιο υγιεινοί ξηροί καρποί που πρέπει να τρώτε

Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της διατροφής μας. Είναι καλή πηγή καλών λιπαρών, πρωτεϊνών, βιταμινών και φυτικών ινών και συμβάλλουν στην καλή καρδιαγγειακή, εγκεφαλική και νευρολογική λειτουργία.


Όμως από την τεράστια ποικιλία που διαθέτουν, μόνο έξι είναι αυτοί που ξεχωρίζουν για τα οφέλη τους.

Αμύγδαλα: Eίναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό και επίσης έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δρα ενάντια στις φλεγμονές.

Κάσιους: Παρέχουν σημαντική ποσότητα σιδήρου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ συγκεκριμένα συμβάλλει στην υγεία των οστών.

Καρύδια: Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, ένα Ω3 λιπαρό οξύ ωφέλιμο για τον εγκέφαλο.


Φουντούκια: Είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, και το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών που περιέχουν είναι ακόρεστα.

Αράπικα φιστίκια: Αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Φιστίκια Αιγίνης: Έχουν λιγότερες θερμίδες από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς και παρέχουν ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό, τη λουτεΐνη, η οποία συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και των ματιών. 10 γραμμάρια ημερησίως είναι αρκετά για να προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.

Πόσο όμως είναι τα δέκα γραμμάρια; 10 gr. Φιστίκια =12 τεμ. 10 gr. Αμύγδαλα= 8–9 τεμ. 10 gr. Κάσιους = 6 τεμ. 10 gr. Καρύδια = 5 μισά τεμ. 10 γρ. Φιστίκια Αιγίνης = 8 τεμ. 10 γρ. Φουντούκια = 7 τεμ.

Αποφύγετε τα έτοιμα μιξ ξηρών καρπών, καθώς συχνά περιέχουν πρόσθετο αλάτι ή ζάχαρη. Να θυμάστε ότι οι ξηροί καρποί έχουν πολλές θερμίδες, οπότε προτιμήστε να τρώτε μικρές ποσότητες. Μπορείτε να τους καταναλώσετε σκέτους ως σνακ, με γιαούρτι, σε σαλάτες ή ακόμα καλύτερα να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών.

 

Tags
Back to top button