Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 4+1 λόγοι για να εντάξετε στη διατροφή σας κινόα

Η κινόα όπως θα έχετε ήδη ακουστά, είναι δημητριακό της Νότιας Αμερικής το οποίο, έχει μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη διατροφή.

Οι σπόροι κινόα είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές, είναι εύπεπτη και πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα.

Δείτε πέντε οφέλη από την κατανάλωση κινόα:

  1. Πλήρης πηγή πρωτεϊνών: Η κινόα παρέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό είναι σπάνιο για φυτική πηγή πρωτεϊνών. Οι πλήρεις πηγές πρωτεϊνών είναι ζωικές, όπως το κοτόπουλο και το βόειο κρέας. Δίνει περίπου οκτώ γραμμάρια πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι.
  2. Ωφελεί το πεπτικό: Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, πέντε γραμμάρια ανά φλιτζάνι, καλύπτοντας το 20% των ημερήσιων αναγκών. Οι φυτικές ίνες διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου και κάποιες από αυτές τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια της πεπτικής οδού.
  3. Ωφελεί τα οστά: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, είναι χρήσιμη για την υγεία των οστών και την παραγωγή πρωτεϊνών.
  4. Πλούσια σε φολικό οξύ: Ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι απαραίτητη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς βοηθά στο σχηματισμό του DNA και την ανάπτυξη του εμβρύου.
  5. Πηγή σιδήρου: Είναι λίγες οι φυτικές πηγές σιδήρου, ένα φλιτζάνι κινόα όμως, καλύπτει το 17% των καθημερινών αναγκών σε σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα και την πρόληψη της αναιμίας.
Tags
Back to top button