Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ο Γ.Παπαδόπουλος για τον σεισμό στην Χαλκιδική: «Είμαστε στην κορύφωση του φαινομένου»

Για την σεισμολογική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα αλλά και για τον σημερινό σεισμό στην Χαλκιδική μίλησε  ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Χαρακτήρισε «ενθαρρυντικό» το μέγεθος 5,4 του σεισμού που έγινε το πρωί στη Χαλκιδική, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, αφού όπως είπε, «φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός».

«Το ότι είναι μέσα στη θάλασσα το επίκεντρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές, είναι που δημιουργεί πηγή ασφαλείας», εξήγησε ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς όπως είπε «ακόμα και να γίνει μεγαλύτερος σεισμός, είναι δύσκολο να βλάψει».

Σχετικά με το ρήγμα, είπε πως «πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού 6,7 που είχε γίνει το 1982, ενώ το 1902 είχε γίνει σεισμός πάνω από 7 ρίχτερ στην περιοχή».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο πως, «δεν υπάρχει συναγερμός για μεγάλο σεισμό».

Ο καθηγητής περιέγραψε πως η χώρας μας διανύει την τελευταία διετία περίοδο με μεγάλα μεγέθη σεισμών, με κορυφαίο αυτόν της Σάμου, αλλά και της Θεσσαλίας και του Αρκαλοχωρίου.

«Φαίνεται πως σιγά σιγά θα μπούμε σε φάση ύφεσης για την επόμενη διετία. Είμαστε, φαίνεται, στην κορύφωση του φαινομένου», εκτίμησε τέλος.

Tags
Back to top button