Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

«Πνίγηκε» το Ηράκλειο: Έντονες βροχοπτώσεις μετέτρεψαν τους δρόμους σε λίμνες (βίντεο)

Η Κρήτη πλήττεται ξανά από έντονες βροχοπτώσεις με τα σπίτια να έχουν πλημμυρίσει και τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού να βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική είναι δεκάδες και οι κάτοικοι περιοχών όπως Αρχάνες, Άγιος Σίλας, Σίλαμος, Πρασσές, Μαλάδες, Μυρτιά, Μελέσες, Άγιος Βασίλειος και στο επαρχιακό δίκτυο Κουνάβων, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις, αντιμετωπίζουν για ακόμη μία φορά τον εφιάλτη των πλημμυρών.

Οι κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους στον Άγιο Σίλα, ενώ στη Σίλαμο ολοκληρώθηκαν δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, σε σημείο που η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες και στις Μαλάδες Ηρακλείου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο οικισμός έχει αποκλειστεί.

Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου και της εθνικής οδού (ενδεικτικά κοντά στις Πρασσές). Απαιτείται προσοχή κατά τις μετακινήσεις των πολιτών.

Αυξημενη είναι η ροή σε ποτάμια, άλλα όχι σε επικίνδυνο σημείο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία για λόγους ασφαλείας έκλεισε την ιρλανδική διάβαση του Σταυρωμένου.

Ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσιων, Μανόλης Κοκοσάλης τόνισε πως φούσκωσαν τα ποτάμια, ενώ έχουν σημειωθεί αρκετές κατολισθήσεις στο Καταλαγάρι και στο επαρχιακό δίκτυο Κουνάβων, με κατεύνθυση προς Αρκαλοχώρι.

Ο κ. Μύρων Χιλετζάκης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρχανών, συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό μιας κατοίκου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, ο οποίος βρίσκεται αυτή την ώρα στο σημείο που σημειώθηκε κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο Κουνάβοι - Αρκαλοχώρι έχουν πέσει τμήματα μεγάλων βράχων στο δρόμο με τον δήμαρχο να σημειώνει πως «παλεύουμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

Συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής.

 

Tags
Back to top button