Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Να τι θα σας συμβεί εάν φάτε μουχλιασμένο τυρί ή ψωμί (εικόνες)

Ας μην κρυβόμαστε, όταν βλέπουμε ένα τρόφιμο να έχει μουχλιάσει, σιχαινόμαστε, το πιάνουμε με την άκρη των δαχτύλων μας και το πετάμε.


Ωστόσο, τι γίνεται εάν δεν τη δούμε και καταλήξουμε να γευτούμε την «πρασινάδα» της.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα πεθάνουμε εάν φάμε λίγη μούχλα, ειδικά εάν είμαστε ενήλικες με ισχυρό ανοσοποιητικό, αλλά ας δούμε τι γίνεται, λίγο πιο συγκεκριμένα.

Τι θα συμβεί εάν φάτε μουχλιασμένο ψωμί

Μπορεί να έχετε ακούσει πως εάν δείτε στο ψωμί μούχλα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε το συγκεκριμένο σημείο.


Μην τους ακούτε!

Οι ειδικοί σε θέματα τροφίμων προειδοποιούν πως πρέπει να απομακρύνουμε τη μούχλα, ειδικά από το ψωμί που είναι μαλακό. Προσθέτουν, δε, πως οι ρίζες της μούχλας μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στο ψωμί, οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το πετάξουμε.

Η μούχλα στο ψωμί, σύμφωνα με την Μαριάν Γκρέιβλι ειδικό τεχνικής πληροφόρησης στο υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και αναπνευστικά προβλήματα σε περίπτωση κατάποσης. Η Γκρέιβλι, σε συνέντευξή της στους The New York Times, τονίζει πως μπορεί να μην δούμε πόσο μακριά έχει φτάσει η μούχλα.

Τι θα συμβεί εάν φάτε μουχλιασμένο τυρί;

Σε αυτή την περίπτωση η απάντηση ποικίλει ανάλογα με το είδος του τυριού. Ορισμένοι τύποι μούχλας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ορισμένων τυριών, όπως το brie ή το gorgonzola.

Ωστόσο, σε τυριά, όπως το cottage ή ricotta θα πρέπει να πεταχτούν αμέσως, εάν δείτε μούχλα επάνω τους. Το ίδιο ισχύει και για το τυρί του τοστ.

Στα σκληρά ή ημίσκληρα τυριά υπάρχει ένα μικρό περιθώριο γιατί μπορεί να μην εξαπλωθεί τόσο εύκολα. Τότε, μπορείτε απλά να κόψετε το σημείο που έχει μούχλα και λίγο παραπάνω.

Σε περίπτωση που φάτε μούχλα σε τυρί μπορεί να αισθανθείτε δύσπνοια ή να κάνετε εμετό.

Τι ισχύει

Εάν το παρατηρήσατε το ζήτημα με την μούχλα διαφέρει αναλόγως εάν τα τρόφιμα είναι σκληρά ή μαλακά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας τον ΗΠΑ, το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα προϊόντα. Οταν πρόκειται για σκληρά φρούτα και λαχανικά, μπορούμε να κόψουμε το μουχλιασμένο κομμάτι και να φάμε το υπόλοιπο, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται στα μαλακά τρόφιμα.

Ωστόσο, εάν εντοπίσουμε μούχλα σε τρόφιμα, όπως τα ροδάκινα, τις τομάτες ή τα αγγούρια, θα πρέπει αμέσως να τα πετάξουμε, δεδομένου ότι έχουν πολλή υγρασία και η μούχλα μπορεί να διεισδύσει κάτω από την επιφάνεια.

Tags
Back to top button