Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μπορούμε να κάνουμε δυο δόσεις με διαφορετικά εμβόλια; - Τι είπε η Α.Λινού

Η καθηγήτρια Αθηνά Λινού αναφέρθηκε σε αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν αναφορικά με τα εμβόλια και για το αν μπορεί κάποια να κάνει τις δύο δόσεις με διαφορετικό εμβόλιο.

«Θεωρητικά μπορεί να είναι η δεύτερη δόση από διαφορετικό εμβόλιο. Στην ουσία δεν έχει γίνει έρευνα που να αποδεικνύει τι επιπέδου ανοσία αποκτάς αν είναι διαφορετικό το ένα εμβόλιο από το άλλο.

Βέβαια, υπάρχει το στοιχείο ότι αν έχεις περάσει τη νόσο και κάνεις μόνο μια δόση εμβολίου έχεις πολύ καλό επίπεδο ανοσίας. Δεν το ξέρουμε ότι είναι το ίδιο πράγμα, δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Σε μια κρίσιμη κατάσταση δεχόμαστε θεωρητικά τη γνώση που υπάρχει», είπε η Α.Λινού.

Συνέστησε επίσης να κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο της AstraZeneca. «Το πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό εξαρτάται και από το άτομο, σε ποια ομάδα είμαστε» σημείωσε για την επίτευξη ανοσίας.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως δεν υπάρχουν μελέτες και δεδομένα, καθώς το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί σε παιδιά.

Για το self test η καθηγήτρια σημείωσε επίσης πως «θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες. Πού θα γίνεται, τι θα κάνουμε το απόβλητο, τι θα κάνουμε σε περίπτωση θετικών, ποιος θα κάνει την ιχνηλάτηση;»

«Αν δεν ενημερώσουμε είναι άχρηστο» τόνισε η κ. Λινού.

Tags
Back to top button