Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μανιτάρια: 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία (βίντεο)

Tα μανιτάρια, αν και εξαιρετικά θρεπτικά, είναι μία από τις πιο υποτιμημένες τροφές.


Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών και όσα είναι βρώσιμα, μπορούν να ωφελήσουν με πολλούς τρόπους την υγεία.

Δείτε παρακάτω πέντε σημαντικά οφέλη από την κατανάλωση μανιταριών:

Δεν έχουν θερμίδες

Μία μερίδα λευκών ωμών μανιταριών δίνει μόλις 20 θερμίδες, μηδέν λιπαρά και σχεδόν καθόλου αλάτι. Προκαλούν όμως κορεσμό, σχεδόν ίδιο με αυτό που προσφέρει η κατανάλωση κρέατος. Αποτελούν λοιπόν εξαιρετική τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά ή να διατηρήσουν το βάρος τους

Είναι αντιφλεγμονώδη

Χάρη στα αντιοξειδωτικά εργοθειονίνη και σελήνιο, δρουν κατά της φλεγμονής στον οργανισμό. Είναι εξαιρετική τροφή για όσους έχουν υποστεί τραυματισμό ή πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, όπως πολλαπλή σκλήρυνση, ρευματοειδή αρθρίτιδα ή λύκο.


Ωφελούν τα οστά

Μία μερίδα μαγειρεμένων μανιταριών παρέχουν το ένα τρίτο της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας χαλκού, ενός βασικού ιχνοστοιχείου που είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Αποτελούν επίσης τη μοναδική μη εμπλουτισμένη φυτικής προέλευσης πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου.

Ιδανική για χορτοφάγους

Οι χορτοφάγοι και οι vegan πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να καλύψουν τις ανάγκες σε βιταμίνη D.
Μέταλλα όπως ο σίδηρος, το σελήνιο, το κάλιο, ο χαλκός και ο φώσφορος, είναι επίσης πιθανό να μην λαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες από όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Τα μανιτάρια περιέχουν όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά, αλλά και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Δρουν κατά της γήρανσης

Ερευνητές από Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια εξέτασαν 13 ποικιλίες μανιταριών και διαπίστωσαν ότι έχουν υψηλές ποσότητες δύο σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών, εργοθειονίνης και γλουταθειόνης, γνωστές και οι δύο για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Οι λαοί με μεγαλύτερη κατανάλωση εργοθειονίνης στη διατροφή τους, όπως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά νευροεκφυλιστικών παθήσεων. Από όλες τις ποικιλίες που εξετάστηκαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μανιτάρια porcini (βασιλομανίταρα) είχαν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις των δύο ενώσεων.

Tags
Back to top button