Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κρεμμύδια: Το λαχανικό «βάλσαμο» για την υγεία μας!

Τα κρεμμύδια, είναι από τα λαχανικά που διχάζουν τους καταναλωτές. Κάποιοι αγαπούν να τα χρησιμοποιούν, ενώ άλλοι τα αποφεύγουν! Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κρεμμύδια έχουν απίστευτα πολλα οφέλη για την υγεία μας.

Τα κρεμμύδια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ισχυρά αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, με πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Ανήκουν στα πιο δημοφιλή λαχανικά και τα απολαμβάνουμε σε πλήθος συνταγών και πιάτων ανά τον κόσμο. Μπορείτε να τα ψήσετε, να τα βράσετε, να τα τηγανίσετε ή να τα απολαύσετε ωμά.

Τα ωμά κρεμμύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σάκχαρα, υδατάνθρακες και λιπαρά. Περιέχουν επίσης ενώσεις, όπως η ανθοκυανίνη, η κουερσετίνη και τα θειικά, που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της καρδιακής υγείας, την καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση κρεμμυδιών, αλλά και ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν:

Προλαμβάνουν τον καρκίνο: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μεγάλη κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου πολλών μορφών καρκίνου, όπως του μαστού, του ορθού και του προστάτη. Τα κρεμμύδια αποτρέπουν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων στο σώμα.Βελτιώνουν την υγεία των οστών: Τα κρεμμύδια αυξάνουν την οστική πυκνότητα, ιδιαίτερα στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Βοηθούν επίσης στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.Ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα: Έχει βρεθεί ότι η κατανάλωση 100 γραμμαρίων καθημερινά, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πασχόντων από διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα κρεμμύδια μπορούν να έχουν ανάλογα οφέλη και για τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1.

Επιπτώσεις

Παρά τα οφέλη τους, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με τα κρεμμύδια και την προσθήκη τους στα φαγητά. Σε κάποιες περιπτώσεις, η κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο στόμα, δυσανεξία και αλλεργία. Τα κρεμμύδια περιέχουν FODMAP, μια κατηγορία υδατανθράκων και ινών που πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν. Η έκθεση σε αυτά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό, όπως φούσκωμα, αέρια, κράμπες και διάρροια.

Tags
Back to top button