Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός- Λάρισα: Προσπαθούμε να βρούμε αναπνευστήρες για να μην χαθούν άνθρωποι

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Λάρισας περιγράφει ο καθηγητής Πνευμονολογίας - Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου της Λάρισας, Κώστας Γουργουλιάνης, τονίζοντας ότι «εδώ ζούμε κάτι ανάλογο με τη Θεσσαλονίκη».

«Η πιο δύσκολη δουλειά για κάποιον που είναι σε μια ομάδα που αντιμετωπίζει αυτό το κύμα της πανδημίας είναι να εμψυχώσει τους συνεργάτες του. Σήμερα εφημερεύουμε, και είμαστε σίγουροι ότι θα ξεσπάσει ξανά το κύμα πανδημίας στο νοσοκομείο. Έχουμε κάνει ό,τι προετοιμασία μπορεί να γίνει. Συνήθως δεχόμαστε 40 ασθενείς κάθε μέρα. Η κλινική συνήθως είχε 25 κρεβάτια, τώρα έχει 40 καινούργιες εισαγωγές και όλοι οι γιατροί έχουν μετακινηθεί στο τμήμα κορωνοϊού», σημείωσε ο κ. Γουργουλιάνης, μιλώντας στο Mega.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας τις ουρές που είχαν σχηματιστεί το πρωί της Τετάρτης έξω από το ΑΧΕΠΑ από πολίτες που ήθελαν να κάνουν rapid test, ο ίδιος είπε ότι «Εδώ δεν γίνονται τεστ έξω από το νοσοκομείο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που φτάνει στο νοσοκομείο είναι με κορωνοϊό. Όλα τα άλλα περιστατικά έχουν πάει πολύ πίσω, η παλιά κλινική έχει λίγους ασθενείς. Προσπαθούμε να στρατολογήσουμε και νεότερους συναδέλφους από άλλες ειδικότητες για να μπουν στην προσπάθεια. Προσπαθούμε να βρούμε αναπνευστήρες, αν χρειαστεί κάποιος να υποστηριχτεί μέχρι να βρεθεί σε ΜΕΘ».

Μιλώντας για το αν υπάρχουν κενές ΜΕΘ, ο κ. Γουργουλιάνης είπε ότι «Δεν υπάρχει κρεβάτι. Έχουν γεμίσει όλα. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν διακομιδές ασθενών προς Χαλκίδα, Λαμία, Καρδίτσα. Έχω την αίσθηση ότι και εδώ ζούμε κάτι ανάλογο με τη Θεσσαλονίκη. Η εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε μια κορύφωση τις επόμενες ημέρες και σιγά – σιγά ελπίζουμε ότι θα αρχίσουμε να έχουμε μια μείωση».

«Υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς που μετακινήθηκαν. Με αναπνευστήρες προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους, να μην τους αφήσουμε να χαθούν, μέχρι να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ. Εμείς έχουμε τμήμα λοιμωδών με θαλάμους αρνητικής πίεσης, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ. Όλα αυτά τα κάνουμε, και αισθάνομαι σήμερα το πρωί, από τις 9 η ώρα που ξεκίνησε η εφημερία, ότι μπαίνουμε σε μια μάχη και πρέπει να επιστρατεύσουμε αυτά τα όπλα», συνέχισε ο ίδιος.

«Εγώ έχω συντονιστικό ρόλο. Αυτό που ζούμε κάθε μέρα από φίλους και συγγενείς, είναι πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί και είναι στο σπίτι, και οι οποίοι αισθάνονται ότι θα βρεθούν στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι θα πάνε καλά και θα μείνουν σπίτι τους. Αυτοί που θα φτάσουν στο νοσοκομείο είναι ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, που όμως επειδή έχουν μολυνθεί πάρα πολλοί, τελικά για το σύστημα υγείας είναι πολλοί αυτοί που νοσηλεύονται. Υπάρχει μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση των ανθρώπων που βρέθηκαν σε καραντίνα, και είναι σίγουρο πως η πρωτοβάθμια φροντίδα θα πρέπει να υποστηρίξει αυτούς τους ανθρώπους, κάποιος γιατρός να μιλάει μαζί τους, και πολλοί από αυτούς έχουν ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη», κατέληξε ο κ. Γουργουλιάνης.

Tags
Back to top button