Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αντιαρθριτικό φάρμακο μειώνει την αποτελεσματικότητα της 1ης δόσης των εμβολίων

Η πρώτη δόση των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Οξφόρδης/AstraZeneca κατά του κορονοϊού παράγει εξασθενημένη ανοσιακή ανταπόκριση στους ασθενείς που κάνουν θεραπεία με το φάρμακο ινφλιξιμάβη (infliximab) κατά της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και άλλων αυτοάνοσων παθήσεων. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες στη Βρετανία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Νίκολας Κένεντι του Πανεπιστημίου του Έξετερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μελέτησαν στοιχεία για 865 ασθενείς που έκαναν τακτικά θεραπεία με το infliximab. Πρόκειται για ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που διατίθεται από τη Johnson & Johnson με την εμπορική ονομασία Remicade.

Ρώσοι στρατιωτικοί: ''Το Κίεβο περιμένει εντολή από τον Λ. Οίκο για επίθεση στο Ντονμπάς''!

Οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής δρ Νικόλαος Καμπερίδης του Νοσοκομείου St. Marks του Λονδίνου, παρατήρησαν «φτωχή» παραγωγή αντισωμάτων μετά την πρώτη δόση οποιουδήποτε από τα δύο ανωτέρω εμβόλια, πράγμα που, όπως ανέφεραν, αυξάνει την πιθανότητα λοίμωξης από κορονοϊό. Η ανοσιακή ανταπόκριση των συγκεκριμένων ατόμων βελτιώνεται μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, γι’ αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, στις περιπτώσεις των ανθρώπων που παίρνουν το εν λόγω φάρμακο δεν πρέπει να καθυστερεί η δεύτερη δόση εμβολιασμού.

«Μέχρι να κάνουν αυτοί οι ασθενείς τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα πρέπει να θεωρούν ότι δεν είναι προστατευμένοι από τη λοίμωξη του SARS-CoV-2 και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν αυξημένα μέτρα φυσικής αποστασιοποίησης και αυτοπροστασίας όπου χρειάζεται», τονίζουν οι ερευνητές, σύμφωνα με τους οποίους, ακόμη και μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου ένα μικρό ποσοστό αυτών των ατόμων δεν εμφανίζουν την αναγκαία δημιουργία αντισωμάτων.

Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό ότι τα ευρήματά τους ισχύουν και για άλλα φάρμακα της κατηγορίας των αναστολέων TNF.

Tags
Back to top button