Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καθηγητής Τζανάκης: «H υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς πρέπει να εφαρμοστεί»

Την πρόβλεψη ότι στα μέσα Ιουλίου τα κρούσματα θα πέσουν σε χαμηλά τριψήφια νούμερα εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ενώ μίλησε και για τους εμβολιασμούς υγειονομικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε δε ότι οι αριθμοί θα είναι τέτοιοι που θα ταξινομήσουν τη χώρα στο πράσινο χρώμα, δηλαδή του πολύ χαμηλού κινδύνου, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο για τον τουρισμό.

Πρόσθεσε δε ότι η μεγάλη πτώση των πανδημικών δεικτών οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: Στο γεγονός ότι μετά τις 15 Μαΐου άρχισε να εμβολιάζεται το ενεργό τμήμα του πληθυσμού, αυτό το οποίο συμβάλλει πολύ στη μεταδοτικότητα. 

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των υγειονομικών σημειώνοντας ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία. «Δεν μπορώ να φανταστώ γιατρό να προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς χωρίς να είναι εμβολιασμένος. Κατά τη γνώμη μου η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς θα πρέπει να εφαρμοστεί. Δε λέω να τους ποινικοποιήσουμε, αλλά ενδεχομένως θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάπου αλλού, όπου δε θα έχουν επαφή με το κοινωνικό σύνολο. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτοί είναι πάρα πολύ λίγοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει προτείνει να μπει στο παιχνίδι των εμβολιασμών και ο  πρωτοβάθμιος τομέας της υγείας, προκειμένου οι ιδιώτες οικογενειακοί γιατροί να πείσει τον κόσμο που έχει φοβίες να εμβολιαστεί. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε και σε μια αστοχία του συστήματος εμβολιασμών που πρέπει να διορθωθεί άμεσα και αφορά στους ανθρώπους που έχουν νοσήσει. «Οι άνθρωποι που έχουν αρρωστήσει, το σύστημα τους προγραμματίζει λες και δεν έχουν νοσήσει. Ενώ υπάρχει σύσταση για μια δόση αρκετό διάστημα μετά τη νόσηση τους, το σύστημα αγνοεί το γεγονός ότι έχουν νοσήσει και τους προγραμματίζει κανονικά. Τα δύο συστήματα θα πρέπει να διασυνδεθούν και να προγραμματίζονται σωστά ανάλογα με το πότε νόσησαν», υπογράμμισε. 

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα «πέναλτι» όσων ακυρώνουν το ραντεβού για εμβολιασμό τους τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζουμε πέναλτι 15 ημερών σε κάποιον που μπορεί να κάνει δύο ακυρώσεις. Πρέπει να αφήσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα να τρέξει χωρίς περιορισμούς». 

Ερωτηθείς σχετικά με το mix&match των εμβολίων, ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει ζήτημα να κάνει κάποιος δεύτερη δόση του εμβολίου από διαφορετική εταιρεία συμπληρώνοντας ότι και η βιβλιογραφία για την ανάμειξη δύο διαφορετικών εμβολίων δεν είναι πλούσια. 

 

Tags
Back to top button